21 Eylül 2024 Cumartesi

Defend Rojava'dan Köln Üniversitesi'nde eylem

Young Struggle'ın çağrısıyla kurulan Defend Rojava komitesi, Köln Üniversitesinde anfi ve yemekhanelerde pankart açarak eylem yaptı.
Geçtiğimiz hafta Young Struggle'ın çağrısıyla kurulan Defend Rojava komitesi, Köln Üniversitesinde anfi ve yemekhanelerde pankart açarak eylem yaptı.
 
Dersleri bölen aktivistler, yaptıkları konuşmalarda Rojava'daki kazanımları, kadın devrimini ve ekolojik inşayı Avrupa'ya taşımayı ve devrimi savunmaya çağırdılar. Angela Merkel iktidarının Tayyip Erdoğan ile ilişkisini teşhir eden genç aktivistler, savaşların halklar adına değil, zengin azınlıklar için yapıldığını vurguladılar. Öğrencileri komiteye dahil olmaya çağıran aktivistler sık sık slogan attılar. Derste bulunan öğrenciler aktivistleri alkışlayarak ve sloganlara eşlik ederek destek verdi.
 
DUİSBURG VE MANNHEİM'DA KOMİTE KURULUŞ TOPLANTILARI
 
Almanya'nın Duisburg ve Mannheim kentlerinde de 'Defend Rojava' komiteleri çok sayıda genç ve kurumun katılımıyla kuruldu. Bütün ilerici, antifaşist ve antimilitarist güçleri komitelere katılmaya çağıran aktivistler, eylem planları oluşturdular.