21 Eylül 2024 Cumartesi

Defend Rojava Köln ve Young Struggle'ın açlık grevi sona erdi

Almanya'nın Köln kentinde Young Struggle ve Rojava'yı Savun Komitesi'nin organize ettiği 48 saatlik açlık grevi sona erdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Leyla Güven başta olmak üzere hapishanelerde, Avrupa'da ve Hewler'de dalga galga yayılan açlık grevi eylemleri ile dayanışma amaçlı Almanya'nın Köln kentinde Young Struggle ve Rojava'yı Savun Komitesi'nin organize ettiği 48 saatlik açlık grevi sona erdi.
 
Cuma günü başlayan grev boyunca tecridi anlatan sunumlardan, basın açıklamalarına ve yürüyüşe kadar birçok etkinlik düzenlendi. Leyla Güven ve diğer tüm açlık grevi direnişçilerinin fotograflarının taşındığı eylemde yapılan açıklamalarda, tecridin bir insanlık suçu olduğu, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) dahil Avrupa'nın sessiz kalarak taraflaştığı belirtildi. Açlık grevinde kritik bir sürece girildiği ve direnişçilerin sesleri olmak için sokakların kuşatılması gerektiği belirtildi. Eylemde ayrıca süresiz dönüşümşüz açlık grevine giren MLKP dava tutsağı Muhabbet Kurt'un da fotoğrafları taşındı.