5 Ekim 2024 Cumartesi

Dedeoğulları ailesini katledenlerin ırkçı yazışmaları ortaya çıktı

Konya'da ırkçı saldırı sonucu Dedeoğulları ailesinden yedi kişiyi katleden Mehmet Altun'un whatsapp yazışmalarında "ırkçı" söylemler olduğu tespit edildi.

Konya'nın Meram İlçesinde 30 Temmuz günü 7 kişilik Kürt ailenin katledilmesi ile sonuçlanan ırkçı saldırıda, katliamı gerçekleştiren Mehmet Altun'un whatsapp görüşmelerinde ırkçı söylemler olduğu tespit edildi.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, Kürt aileye yönelik katliamın ırkçı saiklerle gerçekleştirildiğinin belgelendiğini söyledi. Daha önce yaptığı açıklamalarda katliamın ırkçı saiklerle işlendiğini defalarca söylediğini hatırlatan Karabulut, "Bunu sadece müvekkillerimin iddialarına bağlı olarak söylüyordum. Katledilen müvekkillerimin iddiaları bu şekildeydi. Bu iddialar katliamdan önce 19 Mayıs saldırısından sonra savcılık ifadesinde de vardı. Ama bu iddiaları İçişleri Bakanı, valilik ve başsavcılık sürekli inkar ediyorlardı. Daha saldırının ilk saatlerinde İçişleri Bakanı açıklamalarında saldırının ırkçı bir saikle yapılmadığını söyledi. Ben de tam aksine ilk saatten itibaren saldırının ırkçı bir saikle yapıldığını söyledim" diye vurguladı.

SÜLEYMAN SOYLU IRKÇI KATİLİN AVUKATLIĞINI YAPIYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Valisi ve başsavcının ırkçı katliamı gerçekleştirenlerin avukatlığını yapan açıklamalarına tepki gösteren Karabulut, katilin  Whatsapp görüşmelerinde ırkçı yazışmalar olduğunu bilgisin verdi, "İçişleri Bakanı, vali ve başsavcının karşı tarafın avukatlığını yaparcasına ırkçı saldırıyı inkar etmeye yönelik açıklamaları çürümüştür. Elimizde belgeler var. Bu saatten sonra kimse inkar edemez. İnkar ederlerse ben bu belgeleri onlara da gönderirim" diye konuştu.

Karabulut, ortaya çıkan yeni belge ve gelişmelerle ilgili önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini verdi.