16 Eylül 2024 Pazartesi

DEDAŞ Mardin'de askerle köy bastı

Mardin'in Savur ilçesinde Sürgücü köyünü DEDAŞ askerlerle bastı. DEDAŞ ekiplerine direnen köylülerin üzerine asker ateş açtı. Açılan ateş sonucu ormanlık alanda yangın çıktı.

DEDAŞ, Mardin'in Savur ilçesinde Sürgücü köyünü, askerlerle birlikte bastı. Zırhlı araçlar, kepçeler ve yüzlerce askerle mahalleye baskın yapıldığını gören köylüler, toplanarak, Sürgücü-Savur yolunu kapattı.

Askerin, halka biber gazı ve tazyikli su ile saldırısının ardından yaşanan gerginlik, DEM Parti heyetinin bölgeye gitmesinin ardından yatıştı. Elektriğin kesildiği köye yapılan görüşmelerin ardından yeniden elektrik verildi. Heyetin köyden çıkmasının ardından Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da nöbet eylemini sürdüren köylüleri ziyaret ederek destek verdi.

Heyetin ziyareti sırasında askerler köylülere yeniden tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Köylüler askerlere taşla karşılık verdi. Askerlerin havaya ateş açması üzerine ormanlık alanda yangın çıktı. Bir süre devam eden çatışmanın ardından köylüler yolu kapatarak eylemlerini sürdürmeye devam etti.

Askerler köyün girişine geri çekilirken, köylülerin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.