19 Eylül 2024 Perşembe

DBP: Efrîn'de bir Qamişlo katliamı olmasına izin vermeyeceğiz

Qamişlo katliamının 14. yılı dolayısıyla açıklama yayınlayan DBP, "Efrîn'de bir Qamişlo katliamının daha olmasına, yeni bir soykırıma, kadın ve çocuk katliamlarına halkımız izin vermeyecektir" dedi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Suriye'de Kürt halkına karşı Baas rejiminin gerçekleştirdiği Qamişlo katliamının 14. yıldönümü dolayısıyla açıklama yayınladı.
 
DBP, "12 Mart 2004'te bir futbol maçı sırasında çıkan olaylarda ilk gün 8 kişi yaşamını yitirdi, düzenlenen cenaze törenine Baas güçlerinin saldırması sonucu kent adeta kana bulandı. Qamişlo saldırısında 29 Kürt katledildi. Baas rejiminin amacı, kimliği, onuru ve statüsü için mücadele eden Kürt halkının özgürlük arayışını bastırmak, halkı sindirmek ve teslim almaktı" dedi.
 
Bugün Efrîn'de yaşanan gelişmeler dün Qamışlo'da yaşanan gelişmelerin birebir aynısı olduğunu ifade eden DBP, "Bugün Efrîn'de olası katliamın karşısında sessiz kalan dünya, o gün de Qamışlo katliamı karşısında sessiz kaldı, Baas rejiminin bu saldırısına Kürt halkı ve dostları dışında kimse tepki göstermedi, uluslararası güçler çıkarları gereği baskıcı rejimle işbirliğine devam etti" diye kaydetti.
 
Qamişlo katliamı sadece Rojava'nın değil, tüm Kürtlerin, Kürdistan halklarının ve dostlarının kalbinde bir yara ve acı olduğunu vurgulayan DBP, "Efrîn'de bir Qamişlo katliamının daha olmasına, yeni bir soykırıma, kadın ve çocuk katliamlarına halkımız izin vermeyecektir. Qamişlo'da ve bu vesileyle Rojava'da özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, onların büyük mücadelesini bir kez daha selamlıyoruz" diye belirtti.