20 Eylül 2024 Cuma

Daha önce şiddeti önleyen Seda Kurt erkek şiddetiyle yaşamını yitirdi

İstanbul'da Ercan A., isimli erkek iki kızının gözleri önünde Seda Kurt'u bıçaklayarak katletti. Seda Kurt, daha önce şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken bacağından yaralanmıştı.

Türkiye henüz 10 yaşındaki kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut'un hayatını kaybetmesinin ardından yaşananları unutmazken bu kez de İstanbul'un Avcılar ilçesinde bir kadın iki çocuğunun gözü önünde öldürüldü. 

Ercan A., isimli erkek birlikte yaşadığı Seda Kurt'u biri 2 yaşında olmak üzere iki çocuğunun gözleri önünde bıçaklandı. Seda Kurt, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Ercan A. kaçtı.

Seda Kurt'un annesi  Bedia Akar,  kızının daha önce kadın sığınma evinde güvenlik görevlisi olduğunu belirterek, "Kızım, görev yaptığı dönemde kadına şiddeti önlemek isterken bir kişi tarafından bacağından bıçaklanmış, bacağına 7 dikiş atılmıştı. Şimdi şiddet kurbanı oldu" dedi. 

Olay bugün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Ercan A., tartışma bahanesiyle resmi nikah olmadan dini nikah ile birlikte yaşadığı eşi Seda Kurt'un karnınan mutfaktan aldığı bıçağı defalarca saplayarak kaçtı. Ercan A., kaçarken, bıçağı da  çaprazdaki binanın girişine attı. Seda Kurt, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.