5 Ekim 2024 Cumartesi

DAF üyelerinin ifadesini almak istemeyen savcılar, serbest bıraktı

10 Ekim katliamına ilişkin yaptıkları yazılama nedeniyle gözaltına alınan DAF üyeleri, savcılığa sevk edildi. DAF üyelerinin savcılık tarafından ifadelerinin alınması için trajikomik bir hal oldu. Suçun niteliğini değiştiren savcı anarşist gençleri örgütlü suçlara bakan savcıya yönlendirdi. DAF üyelerinin ifadeleri bu savcı tarafından da reddedilince, Özel Soruşturma Savcısı'na sevkedildi, lakin savcı da ifade alamayacağını belirtti ve anarşist gençleri serbest bıraktı. 

Ankara Yenimahalle'de 10 Ekim katliamına dair yazılama yapan Devrimci Anarşist Federasyon (DAF) üyesi 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan DAF'lılar Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten sonra Adliye'ye çıkartıldı.

Savcının, "10 Ekim'in Hesabı Sorulacak" yazılaması yapan devrimcilere yönelttiği suçlama ise, "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" oldu.

Ancak daha sonra savcılık suçlamayı, "Halk arasında korku ve panik yaratma” olarak değiştirdi ve örgütlü suçlara bakan savcıya yönlendirdi. 

Fakat örgütlü suçlara bakan savcı da "biz bakmayız" dedi ve dosyayı reddetti. 

DAF üyeleri bunun üzerine Özel Soruşturma Savcılığı'na sevk edildi. Özel Soruşturma Savcılığı da aynı şekilde dosyaya bakamayacağını ifade ederek, 3 DAF üyesini serbest bıraktı.