5 Ekim 2024 Cumartesi

Cumartesi Anneleri'ne dava: İlk duruşma 25 Mart'ta

Cumartesi Anneleri 700. hafta eylemine yönelik polis saldırısında işkence gören ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 25 Mart'ta görülecek. Sosyal medyada Cumartesi Anneleri'yle dayanışma eylemi başladı. 

Gözaltında kaybettikleri yakınlarının akıbetlerini sormak ve faillerin yargılanması için yıllardır mücadele yürüten Cumartesi Anneleri, 25 Mart 2021 günü hakim karşısına çıkıyor. Sebebi ise 700. hafta eylemine yönelik polis saldırısı. 

Gözaltında kaybedilenlerin hafıza ve kayıp yakınlarının anma yeri olan Galatasaray meydanında düzenlenen Cumartesi Anneleri 700. hafta eylemine polis saldırmış, çok sayıda kişi işkence görmüş; kayıp yakınları yerlerde sürüklenmiş, gözaltına alınmıştı. 

Aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 25 Mart 2021 Perşembe günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek. 

Sosyal medyada, #GalatasarayMeydanıBizim hastaghıyla Perşembe günü görülecek duruşmaya çağrı ve Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi yapılıyor.