2 Ekim 2024 Çarşamba

Cudi Dağı'ndaki yangın için başlatılan oturma eylemi sona erdi

Cudi Dağı'nda devam eden yangına dikkat çekmek için HDP Şırnak il binası önünde yapılan oturma eylemi üçüncü gününde sonlandırıldı.

Cudi Dağı'nda üç ayı aşkın bir süredir devam eden yangınlara dikkat çekmek ve yangınlara müdahale edilmemesine tepki göstermek amacıyla HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in partisinin il binası önünde başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde sona erdi.

HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz'ın yanı sıra TJA, HDP Şırnak il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri ile çok sayıda kişi oturma eylemine destek verdi. Oturma eyleminde "Cudi tarihtir, tarihi yakmayın", "Li hember talankirin û wêrankirina xwezayê em ê têkoşîna xwe bilind bikin" ve "Ormanlarımız yakılıyor, yetkililer göz yumuyor" pankartları açılırken, oturma eylemi şarkılar eşliliğinde devam etti.

HDP Batman ve Siirt il yönetimi, KESK Şırnak Şubeler Platformu ile HDP Botan Gençlik Meclisi "Li hemberî talankirina xwezayê radibin ser piyan" pankartını açarak, "Bijî berxwedana ciwanan" sloganı ile oturma eylemine destek verdi.

Kitle, sık sık "Bijî berxwedana ciwanan", "Jin jiyan azadî", "Cudi tarihtir, tarihine sahip çık" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Eylemde KESK Şırnak Şubeler Platformu adına konuşan SES Şube Eşbaşkanı Murat Özbey, "Halkımız için maddi ve manevi bir yaşam alanı olan Cudi Dağı önce ağaç kesimleri ile sonrada yangınlar ile talan edilmektedir. Halkımızın geçim ve yaşam kaynaklarının sermayedarlara peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz" diye belirtti.

HDP milletvekili Hasan Özgüneş ise oturma eyleminin son bulduğunu belirterek, "Tekrardan herkesi orman yangınlarına ses çıkarmak için alanlara çağırıyoruz. Mücadelemiz bu 3 gün ile sınırlı kalmayacak" dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi sona erdi.