20 Eylül 2024 Cuma

Creil'de ölümsüzler anıldı

Fransa'nın Creil kentinde düzenlenen şehitler anmasında, mücadelenin her alanda daha da geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Gecede devrimci tutsaklara sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Avrupa'da Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri sürüyor. Fransa'nın Creil kentinde çok sayıda kişinin katılımıyla, "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla anma gecesi düzenlendi.

Komünist gençler geceye yürüyüşle katıldı. Ardından devrime ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuna geçildi. Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) mücadele tarihine ilişkin kesitler ve şehitlerin hayatının aktarıldığı sinevizyon gösterildi.

MLKP: İŞÇİ SINIFINA YÖNELİK BASKININ ARTTIĞI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ
MLKP adına yapılan konuşmada Kasım ayının önemine dikkat çekildi. "Kasım ayı dolayısıyla tüm şehitlerimizi bir kez daha anarken, onların bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere taşıyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" denilen konuşmada, siyasal süreç değerlendirmesi yapıldı ve MLKP'nin oynadığı rol, işçi ve emekçilere düşen görevler üzerinde durdu. MLKP adına yapılan konuşmada, "Emperyalist kapitalist sistemin varoluşsal krizinin derinleştiği, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin kışkırtması ile yeni bir dünya savaşının emarelerinin daha fazla ortaya çıktığı bugün; işçi sınıfına yönelik baskının arttığı günlerden geçiyoruz" vurgusu yapıldı. Medya Savunma Alanlarında, Rojava'da sömürgeci saray diktatörlüğünün Kürt halkına yönelik soykırımcı saldırılarını sınırsızca arttırdığının altı çizilen konuşmada,  "Faşist şef her gün savaş uçakları, SİHA'larla ölüm kusarken, İsrail siyonizmi, ABD ve Avrupa burjuva devletlerinin desteği ile Gazze'de, Batı Şeria'da fosfor bombaları, yasaklı silahlarla yerleşim alanlarını, hastaneleri hedef alarak soykırımcı, katliam saldırılarını sürdürüyor" dedi.

Kapitalist emperyalizmin tüm işçi sınıfı ve ezilenlere dönük saldırılarında örgütlenmekten başka çarenin olmadığını vurgulayan temsilci, etkinlik katılımcılarını Avrupa kentlerinde de devrimci çalışmalara daha fazla güç vermeye, MLKP çağrılarını en geniş kitlelerle buluşturmaya çağırdı.

GÜRBÜZ: DEVRİMCİ MÜCADELEMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ
Ardından Rojava'da bir SİHA saldırısı sonucu şehit düşen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz'ün kız kardeşi sahneye çağrıldı. Tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Nazlı Gürbüz, Zeki Gürbüz'ün yaşamından, mücadelesinden kesitler aktardı. "Zeki kararlı bir devrimciydi, mücadelenin birçok alanında emek verdi, yer altı çalışmasında ustalaştı, sayısız düşman saldırısından tutuklanmadan, başarıyla çıktı. Devrime tanıklık etmek, Rojava devrimini güçlendirmek, sosyalizmle taçlandırmak için çok istediği Rojava'ya gitti. Kızıl komutan oldu. Ve faşizm alçakça bir saldırıyla onu aramızdan aldı" dedi. Şehitlere bağlılığın onların ideallerine sahip çıkmaktan geçtiğini belirten Gürbüz, "Mücadele her alanda, coğrafyada. Buralarda yerimizi alarak devrimci mücadelemizi geliştirmeliyiz" diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

DEVRİMCİ TUTSAKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI
Etkinlikte Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) mesajları okundu. TSP mesajında faşist rejimin tutsaklara dönük saldırılarına değinirken, tutsaklara maddi ve manevi sahip çıkma çağrısı yaptı. KGÖ ise ölümsüzlerin izinde kavgayı büyüteceklerinin sözünü verdi.

Gecede sık sık, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namırın", "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor" sloganları atıldı.

Gecede, sanatçılar sahne aldı.