22 Eylül 2024 Pazar

Creil'de ölümsüzler anıldı

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler Fransa'da Creil kentinde yapılan etkinlikte anıldı.

Fransa'da Creil kentinde devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için anma gecesi gerçekleştirildi. MLKP tarafından gerçekleştirilen etkinliğe göçmen emekçiler katıldı.

Salona Marks, Engels, Lenin ve Stalin'in resimlerinin yanı sıra şehitlerin fotoğrafları asıldı.Anma etkinliği Marksist Teori yazarı Hüseyin Yeter'in katılımıyla düzenlenen panel ile başladı. "Seçimler yaklaşırken Türkiye ve Kürdistan'da neler oluyor" başlıklı panelde Hüseyin Yeter gerçekleştirdiği sunumda "Faşist şeflik rejimi mücadele eden ve direnen tüm kesimlere saldırıyor, kitleler ve devrimciler arasında bir mesafeyi oluşturmaya çalışıyor. Tasfiyeci olan bu saldırı konsepti başta Marksist Leninistler olmak üzere direnişçi güçler tarafından yanıtlanmaya çalışılıyor. Faşist şeflik rejimi Kürtleri ve Alevileri kimyasal silah saldırıları veya torba yasalar ile tahkim etmeye, mücadele dinamiklerini yok etmeye çalışsa da sokak ve onun etrafında örülecek direniş belirleyici olacaktır. Gerici seçim ittifakları kitlelerin özlemlerine yanıt olamaz. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki farklılık Kürt sorunu söz konusu olduğunda, işçi ve emekçilerin talepleri gündemleştiğinde değişecek midir? Hayır. Çünkü onlar Kürtlere savaş, katliam dayanırken, işçi ve emekçilerin mücadelesini de karşılıksız ve gaspçı bir anlayışla karşılıyor. Devrimci ve sosyalistlerin yanında olmalı, birlikte mücadelenin olanaklarını çoğaltmalıyız" dedi.

Anma ölümsüzler adına saygı duruşu ile devam etti. Ardından MLKP saflarında ölümsüzleşen komünist savaşçıları anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Devamında MLKP Avrupa Komitesi adına yapılan konuşmada, ölümsüzlerin devrimci mirasının sahiplenmek için onların ideallerine sarılmak ve gerçekleştirmek için devrimci saflarda yer almak gerektiğini vurgulandı. Konuşmada, "Her gün yozlaştırıcı kapitalist sistemin içerisinde hayatlarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızı uyuşturucu ile zehirleyen esasta bu sitemdir. Onlarda ekonomik krizlerini bu yolla çözmeye çalışıyorlar. İşte Rusya-Ukrayna savaşı pazar payından en fazla kim alacak savaşıdır. Yoksulluğun, açlığın, savaşların olduğu bu sisteme karşı mücadele etmek her insanım diyenin görevi olmalıdır. Örgütlü mücadele saflarında devrim ve sosyalizmi örgütlemek boynumuzun borcu olmalıdır. Ölümsüzlerimize en güzel yanıt bu şekilde verilecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Etkinlik Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına da bir konuşma gerçekleştirilerek tutsakların faşizmin zindanlarındaki mücadelelerinin sahiplenilmesi çağrısı yapıldı.

Anma Grup Barış ve Ozan Emekçi'nin türküleriyle devam etti.