22 Eylül 2024 Pazar

CPS'de TİS imzalandı grev sona erdi

DERİTEKS'in örgütlü olduğu CPS Autumotive Tekstil'de TİS imzalandı, grev sona erdi. Sendikanın ilk yıl için yüzde 25 zam talebine karşılık yüzde 5 zam dayatmasında bulunan patron, yüzde 16'lık zammı kabul etti.

İstanbul Tuzla Deri ve Endüstri Serbest Bölgesi'nde DERİTEKS'in örgütlü olduğu CPS Autumotive Tekstil, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler geçen cuma günü greve çıkmıştı. Sendika ile fabrika yönetimi arasında önceki gün 12 buçuk saatten fazla süren bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede anlaşma sağlanması üzerine grev dün sona erdi.

İki yıllık imzalanan toplu sözleşmeye göre, işçilerin ücretlerine ilk yıl yüzde 16, ikinci yıl enflasyon + 1 puan oranında zam yapılacak. Aile yardımı aylık 120 liradan 290 liraya çıkarılacak, sosyal haklarda ise yüzde 20'den fazla artış yapılacak. İkramiye sayısı 2'den 3'e çıkarılacak. Patron, sendikanın karşı çıkması üzerine sözleşmeyi geriye dönük uygulamama talebini de geri çekti, işçilerin geriye dönük olarak 7 aylık kayıpları karşılanacak.