22 Eylül 2024 Pazar

Covid-19'dan yaşamını yitiren sağlık emekçisi Esra Alakuş anıldı

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Esra Alakuş için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde anma yapıldı. Burada konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, kentte salgın sürecinde 10 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Diyarbakır Sağlık Platformu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Esra Alakuş için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi polikliniği önünde anma etkinliği düzenledi.

"Ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı anmaya, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve sağlık emekçileri katıldı. Anma, yaşamını yitiren sağlık emekçileri için yapılan saygı duruşuyla başladı. 

'MESLEK ÖRGÜTLERİNİ SÜRECE DAHİL EDİN'
SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, pandeminin başlangıcından bu yana kentte 10 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini, 770'den fazla sağlık emekçisine ise Covid-19 tanısı konulduğunu söyledi. Güldiken, sağlık ve meslek örgütlerinin Covid-19 ile mücadeleye dahil edilmesini istedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SALDIRI KINANDI
KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ise pandemi sürecinde muhalif demokratik kitle örgütlerinin devre dışı bırakıldığı ve bilim dışı bir yöntemle salgınla mücadele edildiğini belirtti. Ankara'da sağlık emekçilerine yönelik gerçekleşen saldırıyı kınayan Bozgeyik, "İktidarı yandaş basını uyarmak istiyoruz. Fedakârca 6 aydır gece gündüz demeden sağlık emekçilerini hedef göstermekten vazgeçin. Ötekileştirici, ayrımcı ve ırkçı şiddeti bu toplumda besleyen dilden vazgeçin. Tüm emek meslek örgütlerini sürece dahil ederek, toplumun pandemiden daha fazla etkilememesi için gerekli önlemleri alın" diye seslendi.