4 Ekim 2024 Cuma

Coşgun: Acımıza saygı duyulmuyor

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile birlikte, DİSĶ, KESK, TMMOB ve TTB kapatılan 10 Ekim-Der'in yerini açılacak derneği basın toplantısında duyurdu. Konuşma yapan dernek Başkanı Sakinci Coşgun, "Acımıza saygı duyulmuyor" dedi, HDP Milletvekili Bülbül ise "10 Ekim Ankara'nın Kerbelasıdır" diye kaydetti.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, kapatılan 10 Ekim-Der'in yerine kurulacak yeni derneği Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Toplantıda konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, derneğin yaşamını yitiren 103 kişinin anılarını yaşatmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Coşgun, dernek tüzüğünün iki defa değiştirilmek istendiğine dikkat çekerek, "Derneğimiz bu yöntemle kapatılmaya çalışıldı. Süreç yargıya intikal edildikten sonra kapatılan derneğimizin, istinaf mahkemesinin de kararı onaylamasıyla geçen hafta resmi olarak kapatıldı. Dernek kapatılma davası acımıza saygı duyulmadığını çok net bir biçimde ortaya çıkardı" diye konuştu.

Derneğin yaşanan acıları atlatmada bir dayanışma noktası olduğunu vurgulayan Sakinci, "Devletin bir adalet borcu varken derneğin kapatılması, adalet mücadelesinin ortadan kaldırmayı istediğini ortaya koyuyor" dedi.

Coşgun, mücadeleye yeni dernekte devam edeceklerini sözlerine ekledi ve derneğin yapılacak olan ilk kongresinin bilgilerini gelecek hafta paylaşacaklarını açıkladı.

'10 EKİM ANKARA'NIN KERBELASIDIR'
Ardından söz alan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, derneğin kapatılmasına ilişkin "ikinci bir katliam" değerlendirmesinde bulundu. Bülbül, "Türkiye'deki meydanlar kanlıdır" dedi ve devam etti: "Bu kan hükumetin, mülki amirlerin, hukuku temsil ettiklerini söyleyen ama hukukla hiçbir ilişkileri olmayanların elinde yüzündedir."

Miladi takvime göre 10 Ekim'in Kerbela katliamı ile aynı gün gerçekleştiğini söyleyen Bülbül, "10 Ekim katliamı Ankara'nın Kerbelasıdır" şeklinde konuştu.