23 Eylül 2024 Pazartesi

Çorum Emekçioğulları fabrikasında işçi kıyımı

Birleşik Metal-İş Sendikası, Çorum Emekçioğulları metal fabrikasında, sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarıldığını belirterek, "Zorbalık işçileri yıldıracak sanıyorlar. Yanılıyorlar" dedi.

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası, Çorum Emekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de yaşanan işçi kıyımına ilişkin açıklama yaptı.

Fabrikadaki işçilerin tamamının sendikaya üye olduğunu, bunun üzerine geçtiğimiz hafta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılan başvurunun da sonuçlanması üzerine sendikanın yetki aldığı kaydedildi.

Ekmekçioğulları Metal işçilerinin, Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını belirten Birleşik Metal-İş, patronun bu hakkı tanımayacağını söyleyerek gece vardiyasından itibaren işçi çıkarmaya başladığını bildirdi. Şimdiye kadar 20 işçinin, işten çıkarıldığını kaydeden sendika, işten çıkarmaların pandemi sürecinde çıkarılan yasağa rağmen yaşandığına dikkat çekildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası, "İşçileri kendi malı gibi gören, sendikaya üye olan işçiyi aşağılayan zihniyet bu kez de Çorum'da karşımıza çıkmış bulunuyor" diyerek, işçilerin sendikalaşmasına tahammül edemeyen patronun kendisinin de MESS üyesi olduğunu kaydetti.

Ekmekçioğulları patronunu Anayasayı, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına aldığına dikkat çeken Birleşik Metal-İş Sendikası, "Bunu kabul etmeyeceğiz" dedi. 

Sendika, açıklamasında şunları belirtti: "Salgın dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalışıyorlar. Zorbalık işçileri yıldıracak sanıyorlar. Yanılıyorlar. Sendikamız diğer fabrikalarda olduğu gibi Ekmekçioğulları'nda da üyelerinin haklarını korumak konusunda kararlıdır. Ekmekçioğulları'nda işçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz."