20 Eylül 2024 Cuma

Çorlu savcılığı tren kazasının gerekçesine değinmedi

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı, tren kazasında 24 kişinin yaşamını yitirdiğini 341 kişinin ise yaralandığını söyledi. Savcılık, kazanın gerekçesine değinmedi.
Kapıkule-Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun Çorlu Sarılar Köyü yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu yaşanan kazaya ilişkin Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Meydana gelen kaza ile ilgili 6 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. 2 Cumhuriyet Savcısı, jandarma olay yeri inceleme ekibi ve 5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından olay yerinde kapsamlı inceleme başlatılmıştır. Olay nedeniyle 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 341 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.
 
Hayatını kaybeden 17 kişinin açık kimlikleri belirlenerek gerekli işlemleri müteakip yakınlarına tesliminin sağlandığının belirtildiği açıklamada, "7 vatandaşımızın cenazesi kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmiş, 7 vatandaşımızın da otopsi işlemi yapılarak kimlikleri tespit edilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle ayrıntılı ve titiz bir şekilde yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.