20 Eylül 2024 Cuma

Çocuklar için mor zincirli eylem

Dağkapı Meydanında çocuk istismarına karşı bir araya gelen kadınlar mor zincir eylemi yaptı. Bedeli ne olursa olsun çocukların geleceğini karanlık emellere alet ettirmeyeceklerini kaydeden kadınlar, her yerde mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde çocuğa yönelik tecavüze karşı dönük Amed Dağkapı Meydanında mor zincir eylemi yapıldı. Eyleme çok sayıda kadın katılırken, meydan çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı. Açıklama öncesi kadınlar, "Çocuk susmaz, sen susma", "Çocuk istismarı politiktir", " Çocuğa uzanan eller kırılsın", "Erkek değil gerçek adalet", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kahrolsun tarikatlar ve cemaatler", "Derya Yanık istifa", "Bakan istifa" ve "Hakikat vardır, susma haykır" sloganları attı.

Ardından Halkların Demokratik Partisi Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy konuşma yaptı. Çocuğa tecavüzün politik olduğunu vurgulayan Atasoy, "Siyasallaşmış yargı bugün tüm tecavüzcüleri ve katilleri aklamak için iktidarın bakanıyla fotoğraf çekiyor ya da kendilerine biat ettirdikleri savcı ve hakimlerle cezasızlığı temel bir devlet politikası haline getiriyor" dedi.

MHP eski il başkanı Cihan Kayaalp'in çocuk istismarından beraat ettiğini hatırlatan Atasoy, "Bedeli ne olursa olsun çocuklarımızın geleceğini asla sizin o kirli emellerinize alet ettirmeyeceğiz. Kadınların yaşamlarını koruması için insaflı savcılarınıza ve kolluğunuza güvenmeyeceğiz. Kadınlar kendi yaşamlarına her daim sahip çıkmak için kadın dayanışmasını ve örgütlülüğünü büyüterek buna cevap verecekler. Kadınlar kendi yaşamlarına sahip çıkacak. Bedeli ne olursa olsun biz kadınlar her yerde kadınlar karşınızda duracak" ifadelerini kullandı.