19 Eylül 2024 Perşembe

Çocuk istismarında yeni bir indirim nedeni daha

Silvan'da bir çocuğu sistematik olarak istismara eden ve gebeliğin sonlanması için çocuğa ilaç verip farklı kimlikle kürtaj yaptıran Abdurrahman T.'ye verilen cezada "sanığın üzerindeki olumsuz etkiler" gerekçesiyle indirim uygulandı.
Diyarbakır'da bir çocuğa tecavüz ederek hamile bırakan, sonra bebeği kürtaj ettiren ve evleneceğini söyleyerek kaçıran erkek serbest bırakıldı. Yargılama sonucu verilen cezada da indirime gidildi. 16 yıl 8 ay hapse mahkum edilen erkek şimdi firari.  
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2016 yılında 38 yaşındaki Abdurrahman T. akrabası olan bir çocuğa tecavüz etti. Çocuk hamile kalırken, Abdurrahman T. gebeliğin sonlanması için çocuğa bazı ilaçlar içirdi ve sağlığıyla oynadı. Bebeğin düşmemesi üzerine Abdurrahman T. çocuğa farklı bir kimlik ile hastanede kürtaj yaptırdı.
 
Ailesinin durumu öğrenmesi üzerine Abdurrahman T., 4 Şubat 2016 tarihinde çocuğu kaçırarak Silvan'da akrabalarının evine götürdü. Ailenin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Abdurrahman T, savcılık ifadesinde çocukla "duygusal birliktelik yaşadıklarını" iddia etti, 4 ay boyunca çocuğa “hediyeler” aldığını söyleyerek suçunu itiraf etmiş oldu. Gebelikten haberi olmadığını iddia eden Abdurrahman T., ifadesinin ardından tutuklandı.
 
CİNSEL İSTİSMARI İMAM NİKAHI İLE KAPATMAYA ÇALIŞTILAR
 
Çocuk ise ifadesinde Abdurrahman T.'nin tehditlerinden dolayı gerçekleri anlatamadığını söyledi. Abdurrahman T'nin ailesinin kendisini imam nikahı ile evlendirmek istediğini ancak kendi ailesinin buna izin vermediğini anlatan çocuk ve ailesi şikayetçi oldu. 
 
MAHKEMEDEN 'OLUMSUZ ETKİ' İNDİRİMİ
 
Yargılama sırasında Abdurrrahman T. serbest bırakılırken, karar duruşması bugün görüldü. Tutuksuz sanık Abdurrahman T. duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, sanığın sırf suçtan kurtulmak için hayatın gerçeklerine aykırı beyanlarda bulunduğunu belirterek, çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığının kesin olduğuna hükmetti. 
 
Abdurrahman T'ye "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 16 yıl hapis cezası veren mahkeme, suçun sistematik olması nedeniyle cezayı 20 yıla çıkardı. Ancak mahkeme, cezanın "sanığın üzerindeki olası etkilerini" göz önünde bulundurarak cezayı 16 yıl 8 ay hapse indirdi.
 
Abdurrahman T. hakkında yakalama kararı çıkarılırken, koruma altına alınan çocuk ailesine teslim edildi.