4 Ekim 2024 Cuma

Çocuk istismarı davasında yanlış yazılan suç tarihi tutuklamamanın gerekçesi oldu

Yüzde 85 engelli çocuk S.A.'ya yönelik istismarda bulunan Kemal Yıldırım'ın yargılaması yeniden başladı. S.A.'nın avukatı Mantar, suç tarihinin dosyaya yanlış yazılması nedeniyle yanlış kamera kayıtlarının incelendiğine dikkat çekti. Yanlış kamera kayıtlarını inceleyip suçu tespit etmeyen mahkeme heyeti, sanık Yıldırım hakkında tutuklama kararı vermeyerek, duruşmayı erteledi.

S.A.'ya çocuk yaşta cinsel istismarda bulunan ve saatlarce alıkoyan 64 yaşındaki Kemal Yıldırım'ın yargılaması yeniden başladı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kemal Yıldırım katılmazken, S.A.'nın avukatı Aydın Mantar hazır bulundu. 

'KAMERA KAYITLARI YOK ÇÜNKÜ SUÇ TARİHİ YANLIŞ YAZILMIŞ'
Söz alan Avukat Aydın Mantar, bir önceki yargılamadaki usulsüzlükleri sıraladı. Avukat Mantar, yaşanan istismarın ardından evde alıkonulan çocuğun kendi imkanlarıyla kaçtığını ve sitedeki güvenlik görevlileri tarafından kaldığı yurda teslim edildiğini hatırlattı. Yurtta kimsenin kendisine inanmaması üzerine sinir krizi geçiren S.A.'nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini ifade etti. 

Mantar, S.A.'nın hastaneye yatış tarihinin kayıtlara göre 6 Aralık 2016 olduğunu belirtti ve herhangi bir psikolojik sorunu olmadığının ve istismar iddiasının doğru olabileceğinin uzman doktorlar tarafından tespit edilmesi üzerine 9 Aralık'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunduklarının altını çizdi.

'S.A. KASKETE KADAR TEŞHİS EDİYOR, ŞAHIS İFADEYE KASKETLE KATILIYOR'
Avukat Mantar, S.A.'nın tüm ifadelerinin doğru olduğunu hatta Kemal Yıldırım'ı 4 kişi arasından tespit ettiğine dikkat çekti ve ekledi: "Kemal Yıldırım'ın kasketli olduğunu söylüyor. S.A.'nın verdiği ifadeden 6 gün sonra karakola getirildiğinde yine kasketi var kafasında."

'KAMERA KAYDI YOK ÇÜNKÜ SUÇ TARİHİ YANLIŞ YAZILMIŞ'
Suç tarihinin dosyaya yanlış yazıldığına dikkat çeken Avukat Aydın Mantar, şöyle açıkladı: "9 Aralık 2016 tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin ihbarı ile başlıyor soruşturma; suç tarihi olarak da 9 Aralık 2016 yazıyor savcılık. Yargılama sürerken mahkeme tarafından marketin kamera kayıtları isteniyor. Kamera kayıtları geliyor ve S.A., o gün markete hiç gelmemiş. Evet 9 Aralık 2016 tarihinde S.A. markete hiç gelmemiş. O sırada savcılıkta ifade veriyor çünkü. Olay 3-4 Aralık'ta gerçekleşiyor aslında. 12 Aralık 2016'da S.A. adli genital muayeneye tabi tutuluyor. Herhangi bir erkeklik sıvısı ya da kan bulunmuyor. Olaydan 8-9 gün sonra, bu süre zarfında S.A., iki yurt ve iki ayrı hastanede kalıyor ve inanılmaz şekilde iç çamaşırı ve genital bölgesinde herhangi bir ize rastlanmıyor."

Avukat Mantar, savunmasında S.A.'nın ifadelerinin birebir tuttuğunu, şahsı teşhis ettiğini ancak bir önceki yargılamada yüzde 40 görme yetisi olmasının göz önünde bulundurulmayarak montun rengini ayırt edememesinin ve yaşını doğru tahmin edememiş olmasının beraate gerekçe gösterildiğini hatırlattı.

'ÜÇ YIL BOYUNCA KİMSE TARİHİN YANLIŞ OLDUĞUNU FARK ETMEMİŞ'
Avukat Mantar ayrıca, davanın sürdüğü üç yıl boyunca, davayı açan ve duruşmaları takip eden savcılar, mahkeme başkanı ve üyeler, araştırma yapan polisler, devlet tarafından S.A.'ya atanan avukat, Aile Bakanlığı'ndan dosyayı takip eden avukat dahil olmak üzere hiç kimsenin suç tarihinin yanlış yazıldığını farketmediğini kaydetti.

BİR KEZ DAHA YILDIRIM LEHİNE KARAR ÇIKTI
Mahkeme Avukat Mantar'ın dosyaya ilişkin ortaya çıkardığı tüm hukuksuzluklara rağmen yeni bir hukuksuzluğa imza attı ve şahıs Kemal Yıldırım hakkında tutuklama kararı vermedi. Yıldırım hakkında yakalama ve ifadesi sonrası serbest bırakılması kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Mart'a erteledi.

AVUKAT MANTAR'DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Duruşmaya ilişkin ETHA'ya konuşan Avukat Aydın Mantar, mahkemenin şahıs hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savunması alındıktan sonra serbest bırakılması kararına tepki gösterdi. Mantar, böylelikle kendisinin de sanığın gözlerinin içine bakarak soru yöneltme hakkının engellendiğini kaydetti. Hayatı boyunca istismara, şiddete, tacize maruz kalan S.A.'nın yeni yeni güç alarak sesini çıkarmaya çalıştığının altını çizen Avukat Aydın Mantar, "S.A. ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ancak S.A.'nın dayanışmaya ihtiyacı var. Bu nedenle herkese dayanışma çağrısı yapıyorum" dedi.