5 Ekim 2024 Cumartesi

Çocuğu taciz eden erkek yine tutuklanmadı

Bodrum'da bir çocuğu takip ve taciz eden Yaşar Kısa yargılandığı davanın bu duruşmasında da tutuklanmadı. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Aralık 2019'da bir çocuğu takip ve taciz eden Yaşar Kısa hakkında açılan davanın ikinci duruşması Bodrum Adliyesi 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Güvenlik Politikaları Bakanlığı avukatı katıldı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan fail erkek katılmazken Muğla Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatının müdahillik talebi ise reddedildi. Duruşmayı Bodrum Kadın Derneği de takip etti.

Duruşmada ilk olarak pedagog eşliğinde çocuğun ifadesi alındı. Çocuk ifadesinde fail erkek tarafından tehdit edildiğini, hürriyetinin kısıtlandığını ve telefonuna fail tarafından el konulduğunu belirtti. Çocuğun avukatı, failin "çocuğu hürriyetinden alı koymadığı ve kendi rızası ile yanında bulunduğu" şeklinde verdiği beyanın çocuğun ifadesi ile çeliştiğine dikkat çekti. Ayrıca failin karakolda ve savcılıkta verdiği ifadelerin de çeliştiğini dile getirerek failin tutuklanmasını, tutuklanma akarı verilmezse elektronik kelepçe takılarak hakkında uzaklaştırma kararı çıkarılmasını talep etti.

Savcı ise geçen celse failin daha önce de aynı çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan 4 yıl, cinsel taciz suçlamasından ise 1 yıl 1 ay cezasının onaylandığı dosyanın celbini istemişti, bu duruşmada ise davanın karara bağlanmasının beklenmesini talep etti. Savcı ayrıca ek savunma sunarak faile, "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" ve "tehdit" suçlarından değil "çocuğu cinsel istismar amacıyla hürriyetinden yoksun bırakma", "tehdit, taciz ve takip" suçlarından ceza almasını talep etti.

Mahkeme ise failin eyleme devam etmediği gerekçesi ile tutuklama veya elektronik kelepçe takılması ve uzaklaştırma kararı çıkarma taleplerini reddederek diğer duruşmayı 16 Kasım tarihine erteledi.