4 Ekim 2024 Cuma

Çocuğu istismar eden Nizamettin Şahin'in 2. duruşması görüldü

10 yaşındaki Ö.D.'yi istismar eden Nizamettin Şahin'in yargılandığı davanın 2. celsesi görüldü.Sanık avukatlarının istemiyle Ağrı Barosu'nun katılma talebi reddedilirken, gerekçe olarak tecavüz edilerek katledilen Leyla'nın istinaf bozma kararı gösterildi. Duruşma, 30 Mart'a ertelendi. 

Ağrı'da, 10 yaşındaki Ö.D.'yi istismar eden ve hürriyetinden yoksun bırakan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin'in tutuklu olarak yargılandığı davanın ikinci celsesi görüldü. 

Nizamettin Şahin, 16 Temmuz 2020 günü, "nitelikli cinsel istismar suçu"ndan tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti. Ö.D.'nin ailesi Nizamettin Şahin ve yakınları tarafından tehdit edilerek, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldı. Bunun üzerine aile sosyal medyada yardım çağrısında bulunmuş, ailenin çağrısı üzerine Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği davayı gönüllü olarak üstlenmişti. 

Olaydan hemen sonra muayenesi yapılan ve hakkında fiziki ve psikolojik rapor düzenlenen 10 yaşındaki Ö.D., bir ay sonra çok sayıda polis ve ambulans yollanarak hiçbir hukuki dayanak ve açıklama yapılmaksızın zorla muayene götürülmüş, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları olaya ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu. 

SANIK AVUKATLARI İSTEDİ AĞRI BAROSUNUN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. duruşması görülen davada, sanık müdafiileri Ağrı Barosunun katılma talebinin kaldırılmasını istedi. Gerekçe olarak ise Ağrı'da tecavüze uğrayarak öldürülen küçük Leyla Aydemir'in istinaf bozma kararı gösterildi.

30 MART'A ERTELENDİ
Nizamettin Şahin'in tutukluluğunun devamına karar verildi. 30 Mart'a ertelenen duruşmada karar çıkması bekleniyor. 

'LEYLA'NIN DOSYASININ BU ŞEKİLDE KULLANILMASI ÇOK ACI'
ETHA'ya konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Nilda Baltalı, "Sanık avukatları, 'bu dosya medyatik olmasaydı çoktan tahliye edilirdi, benim başka dosyamda 3 çocuğu taciz eden müvekkilim zincirleme olmasına rağmen 7 ayda tahliye edildi' diye böbürlendiler. Leyla Aydemir dosyasının bu şekilde kullanılması çok acı verici. Baroların, katılma talepleri reddedilmeye devam ediliyor" dedi.