4 Ekim 2024 Cuma

Çocuğa yönelik istismar faili Volkan Kabak'ın ilk duruşması görüldü

Çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan; yargı ve polis tarafından korunan Volkan Kabak'ın ilk duruşması görüldü. Avukatları çocuğun ifadesinin alınış aşamasındaki usulsüzlüklere dikkat çekti. Uzman raporu ve görüşünün alınmasını vurgulayan çocuğun avukatlarının sanığın tutuklanması yönünde talebi reddedildi. Öte yandan sanık avukatının da Kabak'ın serbest bırakılması talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı Aralık ayına erteledi.

İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. 

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada istismara uğrayan çocuğun avukatları, ailesi ve istismar faili Volkan Kabak'ın avukatı hazır bulundu. Volkan Kabak ise duruşmaya katılmadı.

ÇOCUĞUN İFADESİNİN USULÜNE UYGUN ALINMADIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada çocuğun avukatlarından Diren Cevahir Şen, çocuğun ifadesinin usulüne uygun alınmadığını kaydetti. Şen, "Çocuğun günlüğün aslını sunuyoruz, burada yazılanlar incelendiğinde cinsel istismarın gerçekleştiği, birkaç kez de gerçekleşmeye meyil ettiği anlaşılmaktadır. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde mağdurun olayın ortaya çıkmasından evvelce psikiyatrist ile yapmış olduğu görüşmelere ilişkin kayıtların, psikiyatristin emniyete bildirmiş olduğu bildirme evrakının istenmesine, ayrıca psikiyatristin kamu tanığı olarak dinlenmesini, yine çocuğun sosyal hizmet uzmanları ile yapmış olduğu görüşmelerin suça ilişkin tutulan kayıt ve tutanakta varsa bunların araştırılmasını talep ederiz" dedi.

UZMAN RAPORU VEYA GÖRÜŞ ALINMASI İSTENDİ
Yine çocuğun avukatlarından Ferdi Yamar da çocuğun ailesinin Başakşehir Çocuk Büro Amirliğine başvurduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "Aynı zamanda psikiyatristin bildirimi ile de ayrı bir numara ile soruşturma evrakı açılmış, olaydan sonra mağdure yaşadığı travma nedeni ile halen daha ilaç kullanmaktadır. Bu ilaçların nedene kullanıldığına yönelik de uzman raporu veya görüşü alınmasını talep ediyoruz. Sanığın bu aşamada tutuklanmasını talep ediyoruz. Mümkün değilse ev hapsinin devamını talep ediyoruz."

SANIK AVUKATI SERBEST BIRAKILMASINI TALEP ETTİ
İstismar faili Volkan Kabak'ın avukatı ise müvekkilinin ev hapsi süresinin çok uzun olduğunu iddia ederek serbest bırakılmasını istedi.

Ev hapsindeki Volkan Kabak'ın SEGBİS'te yaşanan teknik arızadan kaynaklı duruşmaya katılamadı. 

TALEPLER REDDEDİLDİ
Mahkeme başkanı Kabak'ın serbest bırakılması ve tutuklanması yönündeki talepleri reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ
Kabak'ın ev hapsinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 6 Aralık 2021 gününe erteledi.