21 Eylül 2024 Cumartesi

CMS Jant fabrikası üretime ara verdi

İzmir Pınarbaşı'nda kurulu olan CMS Jant fabrikasında çalışan bir işçi koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle geçen hafta Dokuz Eylül Üniversite Hastanesine başvurmuştu. İşçiye yapılan test sonuçlarının pozitif çıktmasının ardından fabrika yönetimi pazar günü ani iş durdurma kararı aldı ve vardiyada olan işçiler test yaptırılmadan evlerine gönderildi.

İzmir Pınarbaşı'nda kurulu olan CMS Jant fabrikasında çalışan bir işçi koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle geçen hafta Dokuz Eylül Üniversite Hastanesine başvurmuştu. İşçiye yapılan test sonuçlarının pozitif çıktmasının ardından fabrika yönetimi pazar günü ani iş durdurma kararı aldı ve vardiyada olan işçiler test yaptırılmadan evlerine gönderildi. CMS'de örgütlü olan Türk Metal Sendikası ise hala bir açıklama yapmış değil.

CMS işçilerinden aldığımız bilgilere göre Pınarbaşı CMS yönetimi pazar gecesinden itibaren işçileri test yaptırmadan eve gönderdi. Çiğli CMS'de ise işçilere ateş ölçümü yapıldı ve iki işçi yüksek ateşi olduğu için hastaneye gönderildi. Bu iki işçinin testlerinin de pozitif çıkmasıyla birlikte Çiğli CMS pazartesi günü üretime ara vererek işçileri eve gönderdi. Ancak bu fabrikada da işçilere test yapılmış değil.

CMS'nin Pınarbaşı, Gaziemir Serbest Bölge ve Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalarında toplam 4 bin den fazla işçi çalışıyor. Öte yandan Pınarbaşı CMS yönetimi "Kovid-19 Pandemi Kriz Yönetimi Komitesi" imzalı bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Gerçekleştirilen toplantıda görülen lüzum üzerine ülkemizde ve bölgemizde artan risk nedeniyle çalışanlarımızın sağlığını korumak için müşterilerimizden gelen tüm talepler dikkatlice değerlendirildikten ve müşterilerimize bilgilendirme yapıldıktan sonra Pınarbaşı tesisimizle başlayarak tesislerimizi kademeli olarak kapatmaya başlama kararı alınmıştır. İlk günden bu yana olduğu gibi sizleri her gelişmeden hızla bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Tüm bu gelişmelere ve işçilerin iddialarına rağmen sendika yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmış değil. Toplam 4 bin 500 kişinin çalıştığı fabrikada işçilere test yaptırılmadığı için başka işçilerde virüs olup olmadığına dair fabrika yönetimi adına net bir açıklama yapılmış değil.