21 Eylül 2024 Cumartesi

CKŞ'den kampanya: Zaman Zîlanların zamanı

CKŞ üyeleri 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/KKÖ üyesi Elende El Muhammed (Zîlan Destan) anısına "Zaman Zîlanlar zamanı" adıyla kampanya başlattı. Kampanyanın startı Hesekê'de yapılan basın açıklamasıyla verildi.

Rojava'nın Qamişlo kentinde devrimci görevlerinin başındayken 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/KKÖ üyesi Elende El Muhammed'in (Zîlan Destan) 13 Haziran 2021 yılında  ikinci yılında Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) "Zaman Zîlanlar zamanı" adıyla kampanya başlattı. Kampanyanın startı Hesekê'de yapılan basın açıklamasıyla verildi.

CKŞ üyesi Ekîn Îsyan tarafından okunan açıklamada, "Herkesin yaşamı sona erebilir ama herkesin yaşamı kahramanca son bulmaz. Zîlan yoldaş kahramanca bir son için bütün yaşamını partiye ve halkına feda etti" dedi.

"Her genç ve genç kadının özgür ve sınıfsız bir yaşam sürmesi için Zîlan yoldaş her kentte ve her bir gencin yüreğinde kendini var etti" diyen Ekîn Îsyan, Elende El Muhammed'in tüm çabasının "gençlere devrimi tanıtmak kadar kapitalizmin gerçeğini göstermek" olduğunu söyledi.

Kapitalist sistemin gençleri devrim saflarından uzaklaştırmak için özel savaş yöntemleri uyguladığını belirten Ekîn Îsyan, "O Kürt ve genç bir kadın olarak devrim içinde yer aldı ve gençler içinde önemli rol oynadı" dedi.

'GELİN DEVRİM SAFLARINA KATILIN'
Elende El Muhammed'in genç kadınlar içinde özel çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Îsyan, "Ortadoğu toplumunun kültür ve geleneklerine bağlı olduğunu biliyordu. Bütün kadınların aşiret ve erkek egemen sistemden kaynaklı yaşadığı bütün acılar aynı zamanda Zîlan yoldaşında acılarıydı. Bu gerçeklikten dolayı mücadelesini kadınların özgürlüğü temelinde zorluklarla inşa etti" diye kaydetti.

Ekîn Îsyan devamla şunları söyledi: "Erkek egemen sisteme karşı genç kadınların devrim içinde mücadelelerini büyütmeleri onun hayaliydi. Biz Devrimci Komünist Gençler ve Devrimci Komünist Genç Kadınlar olarak zaman Zîlanların zamanıdır ve herkesin kendinde Zîlan'ı yaratması gerektiğini söylüyoruz. Biz ancak bu şekilde Zîlan'ı yaşatabiliriz. Gelin şehitlerin hayallerini gerçekleştirelim. Bütün gençlere ve genç kadınlara çağrımız, gelin Devrim saflarına katılın, gelin şehitlerin intikamını alalım. Hepimiz Zîlanlaşalım."

Açıklama "Şehit namirin" sloganıyla bitirildi.

CKŞ üyeleri açıklamanın ardından Hesekê kent merkezinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.