20 Eylül 2024 Cuma

CKŞ 'Jin, jiyan, azadî' isyanını Hesekê'den selamladı

CKŞ üyeleri Rojhilat'ta başlayan "Jin, jiyan, azadî" isyanı dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada aynı zamanda KDP saldırıları da kınandı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Rojhilat'ta birinci yılını dolduran "Jin, jiyan, azadî" isyanının yıldönümü ve KDP'nin Kürdistan özgürlük gerillalarına yönelik saldırıları vesilesiyle Hesekê'de açıklama yaptı.

Şehit Metîn Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamayı CKŞ üyesi Ekîn Îsyan okudu.

'MİLYONLARCA KADINA UMUT IŞIĞI OLDU'
Geçen bir yıllık süreçte Jîna Amînî'nin İran'da gerici molla rejimi tarafından katledilmesi ile Rojhilat'tan yükselen "Jin, jiyan, azadî" sloganının bütün dünyada yankılandığını kaydeden Ekîn Îsyan, isyanın özgürlüğe susamış ezilenlere ve dünyanın her bir yanında köleleştirilen milyonlarca kadına umut ışığı olduğunu ifade etti.

Rojhilat'ta ve İran'da ezilenlerin kadınlar öncülüğünde korku duvarlarını paramparça ettiğini belirten Îsyan şunları söyledi: "Ezilenler, karşılarında ölüme susamış faşist devlet güçlerinin silahları, işkenceleri, zindanları olduğunu bilmelerine rağmen zulmün üstüne yürümüş, büyük bedeller vermişlerdir. Bugün Rojhilat isyanının yıl dönümünde gerici İran rejiminin binlerce askeri güçle ablukaya aldığı Rojhilat kentlerine baktığımızda dahi İranlı kadınların ve gençlerin İran rejimini temellerinden sarstığını görmek mümkün. Varlığı sarsılan politik islamcı erkek egemen zihniyet ve korkuya hapsolan sömürgeci faşist rejim gerçekliği halk isyanlarının birer zaferi olarak apaçık ortadadır."

'ORTADOĞU EZİLENLERİNİN SIRTINA DAYAYACAĞI YER KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR'
Rojhilat'ta başlayan ve bütün İran'a yayılan halk ayaklanmasının dört parça Kürdistan özgür olmadan İran, Irak, Suriye ve Türkiye toprakları ve ezilenlerinin de özgürlüğe kavuşamayacağının bir kez daha ispatlandığını ifade eden Îsyan, "Ortadoğu topraklarındaki özgürlük arayışları, özgür Kürdistan zaferine sıkı sıkıya bağlıdır. Bütün Ortadoğu ezilenlerinin feyz alacağı, sırtını dayayacağı yer, bir kutup yıldızı misali takip edeceği yön özgür Kürdistan mücadelesidir. Bunu yapmayanlar kapitalist sistemin kölesi olmaya, egemen ulusların şovenizm bataklığında hapsolmaya mahkumdur" dedi.

Gerici bölge devletlerinin, emperyalistlerin ve sömürgecilerin kabusu olan Rojava kadın devriminden sonra Rojhilat'ta gelişen isyanı boğmak ve bölgeye yayılmasını önlemek için yan yana geldiklerini hatırlatan Ekîn Îsyan, şu ifadeleri kullandı: "Bu güçler özel savaş yöntemleri geliştirmiş ve halk isyanlarının önünü almak için her türlü katliama ve zulme başvurmuşlardır. İşte bu özel savaş yöntemlerinden en acısının birebir tanığıyız; faşist işgalci Türk devleti 3 yıldır insanlık dışı bütün yöntemleri kullanarak Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etmeye, Kürt halkının onuru ve tek güvencesi olan gerillayı tasfiye etmeye çabalıyor. Başta işbirlikçi konumunda olan KDP güçleri bu durumunu uzunca bir süredir ihanetçilik düzeyine çıkartmış, geçtiğimiz günlerde ise Kürdistan özgürlük gerillası karşısında büyük yenilgiler alan Türk ordusuna rahat bir nefes aldırmak amacıyla ihanetçiliğini büyük askeri güç ve takviyelerle gerilla mevzilerine saldırma cüretini gösterecek kadar tırmandırmıştır."

KDP'nin Kürt gençlerine yaşam hakkı tanımayan, gerillaya karşı kimyasal silahlara varana kadar her türlü insanlık dışı yöntemi kullanan sömürgeci faşist Türk devletinin koruyuculuğunu yapmayı sürdürerek Kürt halkına ve ezilen halklara ihanet etmeye devam ettiğini ifade eden Îsyan, "Rojava devrimiyle, Rojhilat isyanıyla, dört parça Kürdistan'da zulüm gören Kürt halkıyla dayanışmak, omuz omuza vermek yerine çürümüş burjuva bir ailenin şahsi çıkarları için Başûr halkını da büyük tehlikelerin içerisine çekiyor" dedi.

'KDP ELİYLE KNK HEWLÊR TEMSİLCİSİ VE 3 YNK PERŞMERGESİ KATLEDİLDİ'
Türk ordusunun gerillanın karşısında ağır darbeler aldığını, saldırıları genişletmek için KDP istihbaratının kullanıldığını kaydeden Ekîn Îsyan, "Dün Türk ordusunun talimatıyla ve KDP eliyle KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Bülbün katledilirken, aynı anda Erbet Tarım Havalimanı Türk devleti tarafından hedef alındı. Burada 3 YNK peşmergesi yaşamını yitirdi. Güney halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Sosyalist-yurtseverler olarak Kürdistanlıların intikamını alacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Faşist Türk devletine ve KDP hainlerine rağmen biz Kürt yurtseverler olarak birleşip işgalci ve ihanetçi çizgiyi yeneceğiz" ifadeleri kullandı.

'ZALİMLERİN ÜSTÜNE BİRER ALEV TOPU MİSALİ YAĞMALIYIZ'
Eşit, özgür ve adil bir dünya için sosyalizm bayrağını yükseltme görevinin gençlerin omuzlarında olduğunu ifade eden Ekîn Îsyan, "Mahsa Amini nasıl Rojhilat'ta bir kıvılcım olduysa, bizler de Kürdistan ve Ortadoğu gençleri olarak özgürlük bilincini kuşanarak zalimlerin üstüne birer alev topu misali yağmalıyız" dedi.

Özgür Kürdistan düşünü ve mücadeleyi birleşik devrimin zaferiyle taçlandıracaklarını belirten Ekîn Îsyan, "Kürt, Arap, Türk, Süryan, Aşurî, Ermenî, Dürzi, Çerkez halklarının ve diğer azınlıkların onurlu gençleri, Rojhilat ve İran halklarının, Rojava halklarının, onurumuz olan gerillanın cesaretini kuşanarak bulunduğu her yerde mücadeleye omuz vermelidir" ifadelerini kullandı.

Eylem "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla ve devrim marşıyla sona erdi.