2 Ekim 2024 Çarşamba

Cizre gözaltıları serbest bırakıldı

Cizre'de gözaltına alınan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart ve 2 kişi, sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart ve iki kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe binası ve birçok eve, 11 Nisan'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Dün emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şırnak Adliyesine sevk edilen 6 kişi serbest bırakıldı.

Bugün de emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, Mehmet Şerif Elçioğlu ve Ahmet Benzer, Şırnak Adliyesine sevk edildi.

Savcılıkta alınan ifadelerin ardından HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, tutuklanma; Ahmet Benzer ve Mehmet Şerif Elçioğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesi alınan 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.