21 Eylül 2024 Cumartesi

Cizre Bölgesi Özerk Yönetim'inden 'İnsanlık için el ele' kampanyası

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, Kuzey Kürdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'deki depremzedelere yardım için "İnsanlık için el ele" kampanyası başlattı. Özerk Yönetimin Kuzey Suriye'deki depremzedelere ulaştırmak istediği yardım konvoyu ise engelleniyor.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, depremden etkilenen halkla dayanışmak amacıyla "İnsanlık için el ele" kampanyası başlattı. Qamişlo'daki 12 Mart Şehitleri Stadyumu'ndaki yapılan Kürtçe ve Türkçe açıklamada, depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Şam hükümeti denetimi altındaki kentler, Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki bölgeler, Kuzey Kürdistan ve Türkiye'nin bazı kentlerinde depremin yarattığı yıkıma işaret edilen açıklamada, Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi olarak başlattıkları yardım kampanyasına halkın destek vermesi çağrısında bulunuldu. Belde ve ilçelerde çadırlar açıldığı bilgisi verilerek, "Halkımız belde ve ilçelerde açılan çadırlara giderek kendi imkanına göre yardımlar yapmalı" denildi.

Açıklamada kampanyanın 20 Şubat'a kadar süreceği de duyuruldu.

TÜRK DEVLETİ YARDIMLARI ENGELLİYOR
İşgalci Türk burjuva devleti, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da olduğu gibi, Rojava'da da işgali altındaki bölgelere yardımların ulaştırılmasını engelliyor.

Özerk yönetim tarafından hazırlanan 30 yakıt tankeri ve insani yardımlar Minbic'in kuzeybatısındaki Ulm Cilûd kapısına ulaştı. İnsani yardım konvoyu, Türk devleti tarafından geçişlerine izin verilmediği için sınır kapısında bekleyişini sürdürüyor.

AMBARGO ALTINDAKİ ŞEHBA HALKINDAN DEPREMZEDELERE YARDIM 
Depremlerde evleri zarar gören Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden bin 200 aile de Şehba Kantonu'na ulaştı.

Suriye rejiminin ambargo uyguladığı, yakıt geçişlerine izin vermediği Şêxmeqsûd Belediyesi tüm imkansızlara ve yaşanan zor koşullara rağmen çevre kentlerdeki depremzedeleri kampta barındırmak için hazırlıklarını arttırdı.

Şehba Kantonu Halk Belediyesi, bölgeye gelenlerin sayısının artmasıyla birlikte kamplardaki temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Belediye 5 kampta 48 saatte bir yaptığı temizlik çalışmasını, her gün yapmaya başlayarak depremzedeler için hijyenik bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyor.

KOBANÊ'DE ÇADIRLARDA SAĞLIK HİZMETİ
Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi de depremin ardından halkın güvenliğini sağlamak için Kobanê'de şimdiye kadar 6 çadır açtı. Depremde Kobanê'de 3, Kuzey ve Doğu Suriye genelinde ise 57 kişi yaralandı.

Açılan çadırlarda sağlık ekipleri görev üstleniyor. Fırat Bölgesi Sağlık Kurulu'nun hazırladığı 6 sağlık ekibinin her birinde iç hastalıkları, kalp ve çocuk hastalıkları uzmanları yer alıyor.

Öte yandan çadırlarda kalan halka hizmet vermesi için Heyva Sor a Kurd'a 3, Sağlık Kurulu'na ise 6 ambulans tahsis edildi.