18 Eylül 2024 Çarşamba

Çin'in hediye ettiği Marx heykelinin açılışı Trier şehrinde yapıldı

Karl Marx'ın 5 buçuk metre uzunluğundaki heykeli doğumunun 200'üncü yılı dolayısıyla dünyaya geldiği Almanya'nın Trier şehrinde açıldı. HABER MERKEZİ- Karl Marx'ın 200'üncü doğum günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında doğduğu şehir olan Trier'de heykelinin açılışı yapıldı. Çin tarafından şehre hediye edilen heykel 5 buçuk metre uzunluğunda. Ünlü Çinli heykeltıraş Wu Weishan tarafından tasarlanan bronz heykelde Marx frak giymiş ve ileri doğru adım atıyor.

Açılışa Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Berlin Büyükelçisi Shi Mingde ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi lideri Andrea Nahles katıldı. Heykelin üzerindeki kırmızı örtüyü açan katılımcılar alkışlarla Trier silüetinin yeni üyesini karşıladı. Başbakan Dreyer, "Çin'den gelen hediye bir ortaklık köprüsüdür" derken, SPD lideri Nahles ise Marx'ın tarihlerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Marx'ın doğum günü vesilesiyle doğduğu evde bir kutlama yapıldı ve şehirde üç büyük sergi açıldı. 5 Mayıs 1818'de Trier'de doğan Karl Marx hayatının ilk 17 yılını burada geçirmişti.