22 Eylül 2024 Pazar

Çiğli'de işçiler 'fiili' greve çıktı

Çiğli Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten taşeron firma ÇİBEL AŞ ile Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube arasında 9 aydır süren TİS görüşmelerinin sonuçlandırılmaması üzerine işçiler fiili greve çıktı.

DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 8 No'lu Şubesi, toplu iş sözleşmesinin dokuz aydır imzalanmamasına karşı fiili greve çıktı.

Çiğli Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten taşeron firma ÇİBEL AŞ ile Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube arasında 9 aydır süren TİS görüşmelerinin sonuçlandırılmaması üzerine işçiler fiili greve çıktı. ile sendika arasında Ocak 2020'den bu yana toplu iş sözleşmeleri sürdürülüyor. Görüşmelerin sonuçlandırılmaması üzerine belediye işçileri 1 Eylül tarihinde eylem kararı aldı ve tüm birimlerde iş başı yapmadı.

ÇİBEL AŞ patronu grvin yasal olmadığı gerekçesiyle tutanak tuttu ve "işçiler bunun sonuçlarına katlanacak" diyerek tehdit etti.

Patronun tehditlerine rağmen işçiler, Çiğli Belediyesi'nin Harmandalı'ndaki şantiyesinde sözleşmenin imzalanmasını ve taleplerin kabul edilmesi için eyleme başladı.

ETHA'ya konuşan Genel-İş 8 No'lu Şube Temsilcisi Feride Konca, 9 aydır görüşmelerden bir sonuç elde edilemediğini söyledi. Eylemlerinin ikinci gününda olduklarını hatırlatan Konca, "Arkadaşlarımız işe gidiyor ancak işe çıkmıyor yani şantiyede işi durdurdular" dedi.

Konca, TİS imzalanana ve talepleri kabul edilene kadar eylemin süreceğini kaydetti.