19 Eylül 2024 Perşembe

Çiftçilerden tehdit ve baskıya rağmen eylem

Çiftçileri eylemleri yayılıyor. Artan maliyetlere karşı çiftçiler Balıkesir'den Ankara'ya sembolik bir yürüyüş başlattı. Jandarma eyleme katılımı engellemek için köy yollarını kapattı, eyleme katılan köylüleri traktörünü bağlamakla tehdit etti. Kaymakamlığın da eylemi yasaklaması ve jandarmanın tehdidi ardından Ziraat Odası çitfçileri yalnız bırakarak eylemi terk etti. Çiftçilere destek iddiasıyla eyleme katılan CHP'li vekil Sarı da "taşkınlık yapmayın" diyerek çitfçileri suçladı. Çitfçiler tüm baskılara rağmen eylemlerine devam etti. 

Balıkesir'de çiftçiler artan maliyetlere karşı traktörleriyle yolu kapatarak Bandırma Aksakal'dan Ankara'ya sembolik bir yürüyüş başlattı. Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşene dek bu eylemi sürdüreceklerini kaydetti. 

JANDARMA KÖYLÜLERİ TEHDİT ETTİ
Kürt tarım işçilerinin de destek verdiği çiftçilerin eyleme katılımı jandarma engellemeye çalıştı. Çevre köylerden desteğin önüne geçmek amacıyla köy yolları traktör geçişine kapatıldı. Jandarma, eyleme katılan köylüleri traktörünü bağlayacağı yönünde tehdit etti.

CHP'Lİ SARI'DAN ÇİFTÇİLERE: TAŞKINLIK YAPMAYIN
Öte yandan çiftçilere destek iddiasıyla eyleme katılan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, işçileri "daha fazla taşkınlık yapmayın, yolu daha fazla kapalı tutarak rahatsızlık vermeyin" diye suçladı.

ÇİFTÇİLERDEN TEPKİ: YILLARDIR RAHATSIZIZ
Çiftçiler, yolu açmasını söyleyen CHP'li Sarı'ya, "Biz yıllardır rahatsızız" sözleriyle tepki gösterdi.

JANDARMA TEHDİT EDİNCE ZİRAAT ODASI EYLEMDEN AYRILDI
Bandırma Kaymakamı eylemi yasakladı. Jandarmanın da köylüleri tehdit etmesinin ardından Ziraat Odası da eylemden geri çekildi. Yasak ve jandarmanın baskısına rağmen eylemi sürdürmekte ısrarcı olan çiftçiler bir saat daha eylemlerine devam etti.