4 Ekim 2024 Cuma

CHP'li Tanrıkulu: Gökhan Güneş İstanbul'da kaçırıldı

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'e ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Tanrıkulu, '90'lı yıllarda sistematik uygulanan zorla kaçırmaların özellikle son dört yılda yeniden gündeme geldiğini kaydetti. Güneş ile birlikte hala akıbeti açıklanmayan çok sayıda kaybedilme vakası olduğunu belirten Tanrıkulu, sürecin yakından takipçisi olacağını söyledi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendi kanalında yaptığı açıklamada beş gündür kendisinden haber alınamayan sosyalist işçi Gökhan Güneş'in akıbetini sordu.

AKP iktidarının 18 yıllık işkence tablosunu hatırlatan Tanrıkulu, 27 bin 499 kişinin maruz kaldığı işkence ve kötü muameleye ilişkin insan hakları örgütlerine başvuru yaptığını hatırlattı. AKP'nin, "işkenceye sıfır tolerans" iddiasıyla geldiğini ancak bugün işkenceye ve işkenceciye sonsuz tolerans sağladığını dile getiren Tanrıkulu, "Türkiye'nin her yerinde kötü muamele ve işkence uygulanıyor" dedi.

'İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMEYE ÇALIŞACAĞIM'
'90'lı yılların sistematik uygulaması olan zorla kaybetmelerin yeniden gündeme geldiğine işaret eden Tanrıkulu, "İstanbul'da Gökhan Güneş İkitelli'de zorla kaçırıldı. Bir emniyet müdürünün yakınlarına, 'onu teslim edeceğiz' dediği ifade edildi ailesi tarafından. Zorla kaçırıldığına dair görüntü olmasına rağmen bir açıklama yapılmadı. Bugün İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı ile görüşmeye çalışacağım, soru önergesi de vereceğim" diye konuştu.

'HALA HABER ALAMADIĞIMIZ BİRÇOK ZORLA KAYBEDİLME VAKASI VAR'
Özellikle  son dört yılda zorla kaybetmelerin yeniden gündem olduğunun altını çizen Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Hala aradığımız, haber alamadığımız birçok zorla kaybedilme vakası var. Gülistan Doku 385 gündür, Yusuf Bilge Tunç 532 gün, Mehmet Bal 367 gün, Hümüz Diril 380 gün, 3 yaşındaki Nihat Çiçek 170 gün, Hüseyin Garip Küçükgüner 27 gündür kayıp. Bunlarla ilgili soru önergeleri verdik ama yanıtsız kaldı. Bu hükümet döneminde son dört yılda Türkiye'nin birçok noktasında kaybedilenler var. Zorla kaybedilmeler işkencenin en ağır  türüdür. Kaybedilenler bakımından hem de yakınları bakımından. Bunların yakından takipçisi olacağız."