18 Eylül 2024 Çarşamba

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde DİSK üyeliğinden istifa baskısı

DİSK yönetiminin gözü gibi koruyup kolladığı CHP'li belediyeler, sendika ve işçi düşmanlığı yapıyor. Güvenlik-Sen Genel Başkanı Barış Aslan, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Güvenlik Şirketi'nin, üyelerine sendikadan ayrılmaları için baskı uyguladığını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Güvenlik İşçileri Sendikası (Güvenlik-Sen) Genel Başkanı Barış Aslan, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde faaliyet yürüten ANFA Güvenlik Şirketi'nin, özel güvenlik görevlileri, müdür ve amirler aracılığıyla üyelerine sendikalarından istifa baskısı yaptığını açıkladı. Aslan, üyelerine ABB Güvenlik Koordinatörü olarak çalışan İsa Kalkan'ın kurduğu Tüm Özel Güvenlik Koruma ve Savunma İşçileri Sendikasına (Kor-Sav) üye olmaları baskısı yapıldığını, kabul etmeyenlerin sürgünle tehdit edildiklerini söyledi.

'İŞÇİLER TEHDİT EDİLİYOR'
Yaptıkları çalışmalarla kısa sürede ANFA Güvenlik'te 500 kişiyi sendikaya üye yaptıklarını kaydeden Aslan, "Fakat yeni bir sendika kurdular. Bunda Mansur Yavaş'ın etkisi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü amir, şef ve müdürün bu sürece müdahil olması, buna bir etken gibi geliyor bizim açımızdan. Baskı, mobbing uygulanarak, kimi zaman işçi arkadaşları yer değiştirmekle, kimini işten çıkarmak gibi şeylerle tehdit ediyorlar" ifadelerini kullandı.

'YOKSA SİZİN İÇİN KÖTÜ OLUR'
Yavaş'ın tekrardan seçilmesi durumunda işçilerin sendika üyeliklerine müdahale olmayacağı ve sendika seçiminden dolayı kimseye baskı uygulanmayacağı sözü verdiğini hatırlatan Aslan, "Evet, bir tarafsızlık mesajı var, ama ona uygun bir hareketin olmadığını, işçi arkadaşların sürekli arandığı, gece-gündüz nöbet yerlerinin amir ve şeflerin denetlemeden ziyade, 'siz hangi sendikaya üyesiniz, Kor-Sav'a geçmenizi istiyoruz, Kor-Sav'a geçin yoksa sizin için kötü olabilir' gibi bir takım tacizde bulunduklarını ilettik" diye belirtti.

SENDİKA TERÖRİZE EDİLİYOR
Bu süreçte yaklaşık 800-900 işçinin baskı nedeniyle sendikalarından ayrıldığını belirten Aslan, bazı şef ve amirler tarafından e-devlet üzerinden işçilerin Kor-Sav'a üye yaptırıldığını da dile getirdi. Güvenlik-Sen'in "terörist sendikası" olduğu yönünde beyanlarda bulunulduğunu belirten Aslan, "Tabii ki bunu Kor-Sav'ın başkanı da söylüyor. Hatta buna ilişkin şahitlik yapacak arkadaşlarımız da var. 'Güvenlik-Sen terörist sendikadır, DİSK terörist sendikadır. Bunların aidatı bilmem nereye gider' gibi bir takım terörize eden söylemlerde bulunmaktalar" dedi.

Hafta içinde CHP Ankara İl Başkanı ve CHP genel merkez yöneticileri ile görüşme talebinde bulunacaklarını söyleyen Aslan, "Bu konuyu rapor halinde sunacağız" dedi.