22 Eylül 2024 Pazar

CHP'de Lütfü Savaş ve Ali Gökmen'in ismi anons edilmedi

Yerel seçim bildirgesini açıklayan ve adaylarını tanıtan CHP'de Antakya halkının tepki gösterdiği Lütfü Savaş ve Esenyurt adayı Ali Gökmen'in ismi anons edilmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin "İşimiz gücümüz Türkiye" kampanya sloganıyla Ankara Spor salonunda seçim bildirgesini açıkladı, aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Adayları belirlerken örgütü, seçmeni, aday adaylarını dinlediklerini, sokağın  sesine kulak verdiklerini iddia eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Niye kazanmak zorundayız. Çünkü bizim evine ekmek götüremeyenlere borcumuz var. Çünkü bizim ülkeyi terk etmek zorunda kalan gençlere borcumuz var. isteyenlere borcumuz var. Atanamayan öğretmenlere, açlık sınırında yaşayanlara, açıkta bırakılan depremzedelere borcumuz var. Bunun için çalışmak zorundayız. Bir yola çıkıyoruz, liyakatli kadının gücünün gençliğin enerjisinin hakim olduğu kadrolarımızda şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmek için daha fazla sosyal yardımı daha adil ulaştırmak için, gençlerimize daha sosyal alanlar oluşturmak için, belediyeleri halkın söz sahibi olduğu kurumlar haline getirmek için yeni bir yola çıkıyoruz" dedi.

ANTAKYA HALKININ SAVAŞ'A VE CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİĞİNİ UNUTTU
6 Şubat 2023 tarihinde Antakya'da gerçekleşen depremin ardından müteahhitleri koruyan, halkın taleplerini yok sayan ve aday olmaması konusunda CHP'ye defalarca çağrı yapılan Lütfü Savaş örneğini unutan Özel, Erdoğan'ın Antakya'da yaptığı konuşmayı hatırlattı. Özel, "Açıkça netçe şunu söyledi 'Hatay mağdur oldu çünkü belediyesi bizde değildir' dedi. Bu söze siyaseten verecek bir cevap bulamadım bu söze söyleyecek söz bulamadım çünkü karşımızdaki depremzedeyi geçmişte verdiği oydan dolayı cezalandıracak gelecekte vereceği oya göre şantaj yapabilecek bir taş kalpliliğe bağlıydı. Onun kalbinde taş var, kalbinde vicdan, insaf yok. Ancak onun karşısında Hatay'ı da Türkiye'yi de çok seven Cumhuriyet Halk Partililer var. Bunu öğrenecek" ifadelerini kullandı.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN İSMİ ANONS EDİLMEDİ
Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı, bugünkü aday toplantısında anons etmedi. Toplantıda Savaş'ın adı okunmadan ilçe adayları tanıtıldı. Duvar'da yer alan habere göre partide yeni anket doğrultusunda değerlendirme sürüyor. Parti kaynakları son anketin olumsuz geldiğini belirterek Savaş'ın yerine başka bir ismin gösterilmesinin sürpriz olmayacağını kaydediyor. Hatay adayının listelerin YSK'ya teslim edileceği salı gününe kadar açıklanması gerekiyor. CHP kulislerine göre Hatay için eski milletvekili ve eski Sanayi Bakanı Mehmet Dönen'in adı konuşuluyor.

ESENYURT ADAYI ALİ GÖKMEN'İN İSMİ DE ANONS EDİLMEDİ
Öte yandan CHP, İstanbul Esenyurt'tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini de aday toplantısında ilan etmedi.

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Ali Gökmen yerine kent uzlaşısı adayı Ahmet Özer. Ancak bugün onun da ismi zikredilmedi.