5 Ekim 2024 Cumartesi

CHP ziyareti sonrası Emine Şenyaşar'ın oturma eylemi engellendi

On gündür Urfa Adliyesi önünde "Adalet" nöbetinde olan Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ı CHP'li heyet ziyareti etti. Ziyaretin ardından polis Emine ve Ferit Şenyaşar'a, "Urfa genelinde kamu binalarında eylem ve etkinlik yapmak yasak" diyerek oturma eylemini engelledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 genel seçimleri öncesinde AKP Milletvekilli İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve korumalarının saldırısı sonucunda Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Celal ve Adil Şenyaşar yaşamını yitirirken, aynı aileden Fadıl, Ferit ve Mehmet Şenyaşar isimli kardeşler yaralanmıştı. Yaralananlardan Fadıl, gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit 9 Mart tarihinden bu yana Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle oturma eylemi başlatmıştı. Başlattıkları oturma eyleminin 8. gününde Emine Şenyaşar, "Kamu görevlilerine hakaret" ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken, dün valinin görüşme talep etmesi üzerine vali ile görüşmüştü.

CHP ZİYARETİ SONRASI OTURMA EYLEMİNE ENGEL
CHP milletvekillerinin olduğu heyetin aileyi Urfa Barosu'nda ziyaret etmesinin ardından Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar tekrar Adliye önüne giderek eylemlerine devam etmek istedi. Ancak polis oturma eylemini engelledi. Bunun üzerine Emine ve oğlu Ferit avukatları Gökhan Dayık ile birlikte adliyeye girmek istedi. fakat "Urfa genelinde kamu binalarında eylem ve etkinlik yapmak yasak" gerekçesiyle polisler tarafından engellendiler ve avukatları Gökhan Dayık da "Eylem şüphesi" olduğu gerekçesiyle Adliye binasına alınmadı.

Adliye binasına alınmayan Emine Şenyaşar, "Neden önümüzü kapatıyorsunuz. Artık yeter. Allah'ım sen bu zulmü görmüyor musun" diyerek tepki gösterdi.

Gökhan Dayık, müvekkilleri ile birlikte tutanak tutarak, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na polisler hakkında şikayette bulundu.