20 Eylül 2024 Cuma

CHP, Gürsel Erol'u ihraç istemiyle disipline sevk etti

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP yönetimine istifa çağrısında bulunan ve oturma eylemi yapacağını söyleyen Gürsel Erol CHP PM tarafından "kesin ihraç" istemiyle disipline sevk edildi.
CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Toplantı sonucunda, CHP'nin 41 yıl sonra milletvekili çıkardığı Elazığ'dan seçilen Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından 24'e karşı 36 üyenin oyu ile tedbirli olarak "kesin ihraç" talebiyle YDK'ya sevk edildi.
 
CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler için bir disiplin süreci işletilmedi.
 
Erol, 26 Haziran'da Twitter'dan yönetimi istifaya çağırmış ve "Ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetinenlere meydan okuyorum" diyerek CHP önünde oturma eylemi yapacağını söylemişti.
 
Erol, "Sorumluları istifaya davet yönündeki demokratik talebim, Cumhuriyet Halk Partisinin özgürlükçü ve düşünceye saygı duyan geleneğine uygun bir talep olarak değerlendirilmelidir. Bizim bilgimiz ve ilgimiz dışında, aynı amaç uğruna omuz omuza yürüyen partililerimizin karşı karşıya gelmemesi, kamuoyunda partimizin tartışılır hale getirilmemesi için eylem kararımızdan vazgeçiyoruz. Bu çağrımıza duyarlı davranan ve eylem kararımıza destek vermek isteyen partililerimizden buluşamayacağımızdan dolayı özür diler, daha güzel günlerde tekrar birlikte olacağımızı belirtmek isterim." diyerek eylemden vazgeçtiğini duyurmuştu ancak eleştirilerinin arkasında durduğunu ve talebinin demokratik olduğunu ifade etmişti.