16 Eylül 2024 Pazartesi

Chatr Production müdürü: Saldırıda yerel istihbarat var

Türk devletinin Kürt gazetecilere yönelik katliam saldırısına ilişkin açıklama yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, "Saldırıda istihbari bir müdahale var" dedi.

Türk devletinin Süleymaniye'de Seyidsadiq ilçesinde gazetecileri taşıyan araca dönük SİHA saldırısında iki kadın gazetecinin katledilmesi, 6 gazetecinin yaralanmasına ilişkin açıklama yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, saldırıda yerel istihbarat olduğunu söyledi. Reza, "Türk devleti şüphesiz ki iki gazetecinin şehit düşmesiyle sonuçlanan bu saldırıyı yerel ve istihbari bir müdahale sonucu gerçekleştirdi. Bazı medya kuruluşları saldırıda şehit düşenlerin PKK savaşçısı olduğu yalanını ortaya koydu. Saldırıda şehadete ulaşan ve yaralananların tümü gazetecidir ve siyasetle hiçbir ilgileri bulunmuyor. Hayatını kaybeden gazetecilerden biri Bakurê Kürdistan'ın Êlih kentinden ve 3 yıldır şirketimizde çalışan Gülistan Tara'dır" dedi.

Reza, aynı saldırıda hayatını kaybeden Hêro Behadîn hakkında ise şu bilgileri verdi: "Hêro Behadîn, Süleymaniye'de doğdu ve Tîmarin köyündendi. Saldırıda yaralanan Rêbîn Bekir de aynı şekilde Süleymaniyeliydi."

Reza, son olarak yalan haber yayan medya kuruluşlarına karşı hakikate sahip çıkma çağrısında bulundu.