16 Eylül 2024 Pazartesi

Çeyrek milyar maaş alan Türk-İş Başkanına göre 'işçiler mutlu'

İşçiler 17 bin TL asgari ücretle çalışırken, 250 bin TL'ye yakın maaş alan Türk-İş Genel Başkanı Atalay'a göre, sefalet ücretiyle çalışan, sömürülen, örgütlenme özgürlüğü elinden alınan işçiler, patronlardan daha "mutlu". Şeker-İş'in sempozyumunda konuşan Atalay, kendisini de işçi sınıfından saydı, "Vergiyle ilgili sıkıntımız var, ücretlerle ilgili sıkıntımız var. O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz. Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyorlar. Düzgün işini yapanlar tabii ki var, adil işverenlerimiz var mı var" dedi.

İşçiler sefalet ücretine mahkum edilirken, 250 bin TL'ye yakın maaş Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yoksulluk krizi içinde yaşamlarını devam ettirmeye çalışan işçilerin patronlardan daha mutlu olduğunu söyledi. Şeker-İş'in Ankara'da bir otelde düzenlediği, "Enflasyonda atalet, ücrette sefalet, vergide adalet arayışı" sempozyumunda konuşan Atalay, "Vergiyle ilgili sıkıntımız var, ücretlerle ilgili sıkıntımız var. O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz. Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyorlar. Düzgün işini yapanlar tabii ki var, adil işverenlerimiz var mı var" dedi.

Yıllardır patronlarla ve devletle işbirliği içinde Türk-İş başkanlık koltuğunda oturarak sefa süren, işçi sınıfının sömürülmesine katkı sunan Atalay'ın, "Biz işçiler sabah altıda kalkıyoruz. Tulumu giyiyoruz. Akşam altıda eve dönüyoruz. Bizim sefamız, bir elin parmakları kadardır. Ama cefamız inanın öyle bir noktadaki kelimelerle zor anlatırsınız. Biz bu dünyaya yorgun geldik, yorgun gidiyoruz" sözleri dikkat çekti.

15 ay önce kamuda imzaladıkları sözleşme sonucu işçilerin iyi maaş aldığını, bugün ise ücretlerin çok düşük olduğundan şikayet eden Atalay, asgari ücretin enflasyonun çok altında 17 bin 2 lira olmasına imza attığını unutarak, "İnsanın geçinmeyle ilgili sıkıntısı olduğu zaman o evde huzur bulamazsın. O evde tebessüm eden kişi sayısı o kadar azdır ki, ama maalesef son günlerde, son yıllarda bizim işçilerimiz açısından dayanacak bir noktada değiliz" dedi. 

Kamuda çalışan işçilerin 12 aylık maaşlarının 1,5 ayının vergiye gittiğini söyleyen Atalay, "Geçen Maliye Bakanlığı açıkladı. 8 bin tane araba, 20 trilyon civarında hiçbiri vergi vermemiş. Bunu Maliye'nin başındakilere, oradaki değerli uzmanlarımıza sormak lazım. Düzgün insanlar var mı var. Yancılar da var. Bu yancılar bürokrasi de sendikalarda da partilerde de var. Yancılar bu ülkede hiç bitmedi. Başımıza ne geldiyse yancıların sayesinde gelmeye devam ediyor" diyerek bir yandan patronları övdü, diğer yandan kendisini yancı sendikacı kategorisinden çıkarmaya çalıştı.

ATALAY ASGARİ ÜCRETİN 15 KATI MAAŞ ALIYOR
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 5 Ekim 2022 tarihinde katıldığı bir TV programında 25 bin 750 TL maaş aldığını söylerken, aynı tarihte asgari ücret 5 bin 500 TL idi.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu günümüzde ise Atalay ve pek çok sendikacının 250 bin TL'ye varan oranda maaş aldığı öğrenildi.