21 Eylül 2024 Cumartesi

Çetin ve İnter anıldı: İmkansızın başarılabileceğini gösterdiler

Bağımsız Maden-İş öncülüğünde ölümsüzlüklerinin ikinci yılında Ali Faik İnter ve  Tahir Çetin Soma'da anılıyor. "Onlar her zaman yüreklerimizde, işçi sınıfı ve emekçi sınıfının yüreklerinde yaşayacaklar" anmada iki işçinin mücadelesinin imkansızın başarılabileceğini gösterdiği belirtildi.

Ankara yürüyüşünün ardından 9 Temmuz 2021 tarihinde dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Tahir Çetin ve Ali Faik İnter, 2. ölüm yıldönümünde hak arayışı için arşınladıkları sokaklarda anıldı.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Bağımsız Maden-İş merkezi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Çetin ve İnter'in fotoğrafının yer aldığı, "Onurlu, bilge, yiğit sınıf önderlerimizi mücadelemizde yaşatacağız. Unutmayacağız" yazılı devasa pankart ile "Tahir Çetin ve Ali Faik İnter'in yolundan yürüyeceğiz. Onlara layık olacağız!" ve Çetin ile İnter'in fotoğraflarıyla Madenci Anıtı önüne yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında sık sık Alif Faik İnter ve Tahir Çetin'in isimleri haykırıldı, "Burada" diye yanıtlandı. "Tahir Çetin ölümsüzdür", "Tahirler ölmez madenciler yenilmez", "Ali Faikler ölmez madenciler yenilmez", "Tahir Çetin ölümsüzdür", "Ali Faik ölümsüzdür" sloganlarının yükseldiği yürüyüş sonunda Ali Faik İnter, Tahir Çetin ve Soma'da ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

ÇAKIR: ONLAR HER ZAMAN İŞÇİ SINIFININ YÜREĞİNDE YAŞAYACAK
Gökay Çakır, İnter ve Çetin'in işçi sınıfına olan emeklerini hatırlattı. "Onlar her zaman yüreklerimizde, işçi sınıfı ve emekçi sınıfının yüreklerinde yaşayacaklar" diyen Çakır, onlarla olan mücadele anılarını aktardı. Sendikasının bugüne kadar yürüttüğü mücadeleyi hep kazandığını ve kazanacağına dikkat çeken Çakır, çünkü Çetin ve İnter'in mücadelesinin kendilerine ışık olduğunu belirtti.

Sınıf mücadelesinden sapan sendikalara seslenen Çakır, "İşçilerin sözlerine kulak verin dinleyin" diye vurguladı.

ŞEN: İMKANSIZIN BAŞARILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİLER
Çakır'ın ardından PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen söz aldı. Şen, "Onlar arkadaşlarıyla bir yola çıktılar bize imkansız gösterilen şeylerin birlikte başarılabileceğini gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Madenci Anıtı önünde gerçekleşen anma sonrası Tahir Çetin ve Ali Faik İnter'in mezarlarına geçildi. Çetin ve İnter'in mücadele hayatının anlatıldığı mezar anmalarında mücadelelerinin süreceği kaydedildi.

Mezar anmalarıyla etkinlik sona erdi.