23 Eylül 2024 Pazartesi

Çeşme Belediyesi ile Genel-İş Sendikası TİS imzaladı

Çeşme Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İşçilerin günlük taban ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı.

Çeşme Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şubesi arasında belediyede görev yapan 330 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Çakabey Kültür Merkezi'nde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan katıldı. 2 yıllık imzalanan sözleşmeyle işçilerin taban ücretlerine zam yapıldı.

SÖZLEŞMEDE NELER VAR?
Çeşme Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan TİS Kasım 2021'e kadar geçerli olacak. TİS işçilerin günlük taban ücretlerinde eşitlik sağlanarak artış yapıldı. İşçilere sosyal haklarında iyileştirmelerin yapıldığı sözleşmede; aile, çocuk ve öğrenim yardımları yapılacak. Giyim, koruyucu eşya ve gıda yardımı maddelerinin yanı sıra işçilere 400 TL yakacak yardımı yapılması eklendi. Doğan her çocuk için 500 TL doğum yardımı, evlenenlere 750 TL evlilik yardımı gibi yardımlar yapılması kararlaştırıldı.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce 10 günlük yevmiye verilmesine karar verildi.