20 Eylül 2024 Cuma

Çerkezoğlu: Gelirde ve vergide adalet mücadelemiz sürecek

Barbaros Meydanı'nda işçilerle yan yana gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gelirde adalet, vergide adalet ve insanca yaşanacak bir ücret için mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Meydanı'nda "Gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşanacak bir ücret" talebiyle işçi buluşması gerçekleştirdi.

"Hayat pahalılığına, zamlara karşı insanca yaşanacak ücret için yürüyoruz" ve "Asgari değil insanca yaşam, asgari ücret değil toplu sözleşme" pankartları açılan eylemde "Asgari değil insanca yaşam", "Asgari değil toplu sözleşme" dövizleri taşındı. Çok sayıda işçinin katıldığı eyleme siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.

Eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gelirde ve vergide adalet, insanca yaşanacak bir ücret mücadelesi için aylardır alanlarda mücadele ettiklerini söyledi.

Attıkları her adımda, yürüdükleri her metrede bütün işçilerle, halkla umudu büyüterek bu mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Çerkezoğlu, az kazanandan az, çok kazanandan çok alınan adil bir vergi sistemi için verdikleri kanun teklifinin Meclis'te tüm siyasi partilerce kabul edilmesi çağrısı yaptı.

"Artık yeter. Eğer daha fazla vergi toplamak istiyorsanız halkın gözüne bakmaktan vazgeçin, etrafınıza bakın. Elinizi soframızdaki ekmekten çekin" diyen Çerkezoğlu, adil bir vergi sistemi uygulanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Asgari ücret görüşmelerinin sürdüğüne işaret eden Çerkezoğlu, enflasyon tek hanelere düşene kadar asgari ücretin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi. Asgari ücretin masada bütün sendikaların bulunduğu, gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmesi gerektiğini ifade eden Çerkezoğlu, "Açlık sınırının altına gerileyen asgari ücretlere mahkum olmak demek vatandaşları açlığa mahkum etmek demek. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Bizim alın terimizle büyüyor bu ülke. Hakkımızı istiyoruz, payımızı istiyoruz" dedi.

Milyonlarca işçiyi asgari ücrete mahkum eden bu düzeni değiştireceklerini vurgulayan Çerkezoğlu, "Umut işçilerin elinde, umudu hep birlikte büyüteceğiz. Karamsarlığa, umutsuzluğa gerek yok. Türkiye işçi sınıfı varsa umut var. Yan yana olursak umut var. Gelirde adaleti, vergide adaleti kazanacağız. İnsanca bir ücreti kazanacağız. Demokrasiyi bu ülkede tüm kurumlarda işlettiğimiz emeğin Türkiye'sini de kuracağız" dedi.