5 Ekim 2024 Cumartesi

Çepni'den iktidara: HDP'yi kapatarak bu halk hareketini durduramazsınız

Partisinin Muğla'da düzenlediği Newroz kutlamasında konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, iktidarın tüm saldırılarına rağmen HDP'nin her şart ve her yerde örgütlenerek büyümeye devam ettiğinin altını çizdi. HDP'nin iktidarın uykusunu kaçırdığını kaydeden Çepni, "Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Örgütü, "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" şiarıyla Milas Akkent Pazaryeri'nde Newroz ateşini yaktı. Kutlamadan saatler önce alanı dolduran HDP'liler halaya durdu. Yöresel kıyafetleriyle kutlamaya katılan kadınlar zılgıtlarını yükseltti. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Newroz kutlamasına yaptığı konuşmada, faşizm karşısında boyun eğmeyen dik duranları selamladı. Başta HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere direnen tutsakları selamlayan Çepni, "Onları özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

'ONLARIN UYKULARINI KAÇIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Tarihi günlerden geçildiğine dikkat çeken Çepni, kazanmaya çok yakın olduklarını dile getirdi. Çepni, "Siz bakmayın öyle naralar attıklarına, siz bakmayın devletin bütün olanaklarıyla halklarımıza, işçi sınıfına, emekçilere, kadınlara, gençlere saldırdıklarına. Ellerinde şiddetten başka, zordan başka hiçbir araç kalmadı. Bütün panikleri karşısında diz çökmeyen milyonlardır. İşte biz bugün meydanlarda diz çökmeyenlerin sesiyiz. Biz onların korkularını gerçek kılmaya devam edeceğiz. Onların uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Newroz alanları bunu bir kez daha gösterdi. Beş yıldır tüm baskılara rağmen tüm zulme rağmen gözaltı, tutuklama terörüne rağmen hala sokakları teslim alamadılar. Hala Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesini teslim alamadılar; işçi sınıfının, gençliğin, kadınların iradesini kıramadılar. Bu da onlara ders olsun. Direne direne kazanacağız" diye konuştu. 

HDP'nin nerede bir direniş ve özgürlük talebi varsa dillendirdiği ve mücadele ettiği için Saray'ın uykusunu kaçırdığının altını çizen Çepni, Kürt halkıyla Türkiyeli ezilenlerin mücadelesini birleştirdiği için hem sandıkta hem de sokakta halkın umudu olduğu için iktidarın uykusunu kaçırdığını söyledi. 

'ENGELLEMEYE ÇALIŞTIKÇA HDP HER YERDE BÜYÜYOR'
Çepni, "Tablo aslında aydınlıktır. Çünkü biz dimdik ayaktayız. Saray'ın diktatörlüğüne, işçi ve emekçiler itaat etmiyor, boyun eğmiyor. HDP'ye çok ağır saldırılar var; örgütlenmesi engellenmek isteniyor; sözü, sesi kesilmeye çalışılıyor. Ama düştükleri komik duruma bakın ki HDP her yerde örgütleniyor, büyüyor. HDP eğer ezilebilirse, sesi kısılabilirse tüm demokrasi güçlerinin sesinin, sözünün kısılacağı hedefleniyor. HDP bugün çok kritik bir yerde duruyor. Tüm demokrasi mücadelesinin odağında duruyor. Dolayısıyla bugün bir tek şey söylüyoruz; bu ülkeye eşitlik, özgürlük, demokrasi gelecekse HDP ile gelecek. Herkes tüm isyanını almalı HDP etrafında kenetlenmeli. HDP halktır diyoruz öylesine söylemiyoruz. HDP bu topraklarda bir yer altı mağması gibi büyüyen, gelişen bir harekettir. HDP halktır, halk burada" diye konuştu. 

Partisine yönelik saldırıların sürdüğünü ancak boşa olduğunu dile getiren Çepni, hukuksuzca vekilliği düşürülen ve direnişte olan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu selamladı. 

'BİZ BU ÜLKEYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Çepni, konuşmasına şöyle devam etti: "Onların vatan dedikleri ceplerini dolduran paralar. Oysa bizim için demokratik ulus, demokratik halk, demokratik gelecektir vatan. Biz bu ülkeyi özgürleştireceğiz, demokratikleştireceğiz ve bunun için bedel ödüyoruz bedel. Onlar gibi vatan diyerek ceplerimizi doldurmuyoruz, cezaevlerinde bedel ödüyoruz. HDP öyle kapatılarak, bu halk hareketi durdurulamaz. Parti bürolarını kapatarak HDP'yi kapatamazsınız. Her şart ve koşulda hakikat er veya geç ortaya çıkıyor. Newroz meydanlarında birkez daha söylüyoruz; HDP büyüyor, HDP sizin, haramilerin saltanatını yıkacak. 

'HDP'YE DÖNÜK SALDIRILAR DEMOKRASİYE SALDIRIDIR'
Buradan demokrasi güçlerine çağrı yapıyorum. HDP'ye dönük saldırılar demokrasiye dönük saldırılardır. O yüzde kimse kulağını tıkamasın, kimse gözünü kapatmasın bu saldırılar demokrasiyedir. Demokratik olmak HDP etrafında kenetlenmekten geçiyor.

Kendimize de şu çağrıyı yapıyorum, partimizi kapattırmayacağız. Daha da büyütmek için HDP etrafında kenetleneceğiz. Örgütleneceğiz, örgütleneceğiz, örgütleneceğiz..."

İktidarın İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırısına dikkat çeken Çepni, "Sözleşmeyi AKP yırttı, kadınlar özgürlüklerini kendi sağlayacak" vurgusu yaptı. 

'SARAY'DAN ALDIĞI GÜÇLE ZÜLMEDENLER HESAP VERECEK'
HDP İzmir Milletvekili Çepni, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saray'dan aldığı güçle halklarımıza saldıranlar bilsin ki, öyle yarın kandırıldık, emir verildi uyguladık diyemeyecekler. Hepsi bunun hesabını halklarımız nezdinde tek tek verecekler. Bunu akıllarından çıkarmasınlar. Bugün bu zulmü yapanlar yarın hesabı verecek bu halka.

'DOST VE DÜŞMAN BİLSİN Kİ BİZ KAZANACAĞIZ'
Bugün, tarih ezilenlerin tarihidir. Tarih zulme karşı başkaldırı tarihidir. Bu içinden geçtiğimiz süreç her ne kadar zulüm ve saldırı süreci olmuşsa da esas olarak direnişin tarihidir, direnişin günleridir. Biz bulunduğumuz her yerde bu oyunu bozduk, bozmaya devam edeceğiz. O yüzden zulüm varsa bi yerde direniş esastır. O yüzden bu topraklarda demokrasiyi inşa edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Devrim ve sosyalizm mücadelesi, ulusal özgürlük mücadelesi kazanacak, mutlaka kazanacağız. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, biz kazanacağız."