4 Ekim 2024 Cuma

Çepni: HDP iktidara yürüyor

HDP Bodrum İlçe Örgütü, "Şimdi HDP zamanı" şiarıyla 4. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Çepni, zor lakin büyük olanları barından bir süreçten geçtiklerinin altını çizdi ve devrim şehitlerinin yolunda mücadeleyi yükselteceklerinin sözünü verdi. Çepni, birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Muğla'nın Bodrum İlçe örgütü "Şimdi HDP zamanı" şiarıyla 4. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye HDP İzmir milletvekili Murat Çepni de katıldı. 

Söz alan Çepni, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri andı. Devrim şehitlerinin mücadelesini zaferle taçlandıracaklarının sözünü veren Çepni, HDP'nin AKP ve MHP faşizmine karşı sergilediği direnişe dikkat çekti. 

İtaat etmeyenlerin mücadelesinin dik duruşunun, mücadele tarihleri olduğunu belirten Çepni, "Karşımızdakilerin içinde bulunduğu telaş, çaresizlik bizim direnişimizdendir. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Saray faşizminin içinde bulunduğu krizin yaratıcıları bizleriz, yoksa birilerinin ifşası değil bütün bu çürümeyi yaratan bizim onurlu dik duruşumuzdur" dedi.

"Şimdi HDP zamanıdır" derken bunu öylesine söylemediklerini dile getiren Çepni, HDP'nin halklarla birlikte dimdik ayakta durduğunu ve tüm saldırılara karşı yanıt verdiğini belirtti. HDP'nin iktidara yürüdüğünü vurgulayan Çepni, şu ifadeleri kullandı: "HDP bu topraklarda tüm ezilenleri özgürleştirme mücadelesiyle, iddiasıyla ayaktadır."

AKP'nin bir rant ve hırsızlık, yolsuzluk iktidarı olduğunu söyleyen Çepni, "Karadeniz'de ne yapıyorsa Ege'de, Akdeniz'de de aynısını yapıyor. Kürdistan'da da aynısını yapıyor. Nerede bir ağaç varsa, nerede bir su varsa yok ediyor, talan ediyor ve sermaye şirketlerine peşkeş çekiyor. Bodrum'un hali ortada bütün kıyılar işgal edilmiş durumda. Akbelen ormanları yok edilmekle karşı karşıya, buradan Akbelen'de direniş yürüten arkadaşlarımıza köylüleri de selamlıyorum"  diye konuştu. 

Bütçe görüşmelerine işaret eden Çepni, hem sokakta hem Meclis'te Saray'ın bütçesine, savaş bütçesine karşı, "Halkın bütçesi" sloganıyla HDP'nin mücadele yürüttüğünü kaydetti. Saray'ın etrafında kümelenenlere karşı mücadele yürüttüklerini ifade eden Çepni, "İşçi sınıfının taleplerini yükseltiyoruz. Kadın işçilerinin mücadelesini yükseltiyoruz. Dün Çevre Komisyonu toplantısı vardı Meclis'te. Orada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sorduğumuz sorulara şu yanıtı verdi, ‘Evet yarısından fazlasını maden sahası ilan ettik ama hepsini maden yapacağımız anlamına gelmez.' İşte AKP budur; böylesine çirkin, gözü dönmüş bir  siyasettik. Halkın bütçesinin mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz" dedi. 

Zor bir süreçten geçtiklerini lakin büyük olanakları da barından bir süreç yaşandığını dile getiren Çepni, "Gücümüzün farkına varmak zorundayız. Belli anlamlarda zayıflıklarımız olabilir" diye konuştu ve HDP etrafında kenetlenme çağrısı yaptı. 

HDP'nin tüm olanaklarıyla, cesaret ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğinin altını çizen Çepni, "Tüm dostlarımıza, demokrasi ittifakını büyütme çağrısı yapıyoruz" diye de ekledi .