4 Ekim 2024 Cuma

Çepni: Faşizmin çabası nafile, HDP dimdik ayakta

HDP, İzmir'in Narlıdere ilçesinde kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, çürüyen rejimin kendi bekasını HDP'nin imhası üzerine kurduğunu söyledi, "Fakat nafile. HDP yaptığımız bu kongrelerde de bir kez daha görüldüğü gibi dimdik ayakta" diye vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Narlıdere ilçe kongresi toplandı. Kongrede konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP'nin yürüttüğü her çalışma ve kongresinin özgürlük yürüyüşünde bir kilometre taşı olarak tarihe yazıldığını söyledi.

Partilerinin uzunca zamandır AKP-MHP faşizminin hedefinde olduğunu hatırlatan Çepni, "AKP-MHP faşizmi bu coğrafyada savaşın, yolsuzluğun, hırsızlığın, talanın merkezi haline gelmiş durumdadır. HDP ise tüm ezilenlerin başta Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesi, işçi sınıfının özgürlük mücadelesi, kadın özgürlük mücadelesi, gençliğin, LGBTİ+'ların velhasıl tüm ezilenlerin nerede bir direnişi varsa onun merkezinde duruyor" dedi.

'KAZANMAYA ÇOK YAKINIZ'
Ortada iki aktör olduğunun birinin faşizmin, soygun ve sömürü düzeninin temsilcisi saray, diğerinin de ezilen milyonların temsilcisi HDP olduğunu vurgulayan Çepni, "Böylesine kutlu, onurlu mücadelenin elbetteki bedeli ağır olacaktır. Ama hiç şüphemiz yok ki kazanmaya çok yakınız. Hiç şüpheniz olmasın ki bu sürecin zorlukları kadar çok sayıda olanağı var. İşte biz tutum belgemizde çok net bir ifade ortaya koyduk. Dedik ki bu coğrafyada milyonlarca insan, milyonlarca yoksul birbirinin benzeri iki bloğa mahkum değildir. Bir tarafta AKP-MHP faşizmi, bir tarafta eski AKP'lileri bize yeni olarak yutturmaya çalışan siyaset. Biz bunların tümünü reddediyoruz. Esasen restorasyon değil sistem değişsin derken tam olarak bunu kastediyoruz. Üçüncü yol çizgisi tam olarak budur. Şimdi HDP zamanı derken tam olarak bunu kastediyoruz" diye konuştu.

'HDP DİMDİK AYAKTA'
Partilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemin içinden geçildiğine işaret eden HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, çürüyen rejimin kendi bekasını HDP'nin imhası üzerine kurduğunu söyleyerek şunları vurguladı: "Fakat nafile. HDP yaptığımız bu kongrelerde de bir kez daha görüldüğü gibi dimdik ayakta."

HDP'nin dik duruşu ve cesaretinin tüm ezilenlere cesaret verdiğini kaydeden Çepni, örgütlenme seferberliği çağrısı yaptı, "Kongrelerimiz HDP'nin eksiklerinin giderildiği, tartışıldığı, yeni mücadele perspektiflerinin, olanaklarının konuşulduğu bir bayrak değişimidir. Daha güçlü bir biçimde mücadeleyi yükseltme organlarıdır. Kongrelerimiz bu dönemde HDP'nin tüm saldırılara rağmen ayakta duruşunun ve iktidara yürüyüşünün de garantisidir" diye belirtti.

'İHTİYACIMIZ ÖRGÜTLENMEK'
HDP'nin güçlü bir şekilde örgütlenmesi için yürütülmesi gereken çalışmalara da değinen Çepni, seçilen yöneticilerden ibaret bir yönetim mekanizması olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydetti. Kongreye katılan herkese HDP örgütçüsü olarak konumlanma çağrısı yapan Çepni, mahalle mahalle, apartman apartman örgütlenmenin önemine dikkat çekti. Çepni, "Bizim ihtiyacımız olan örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmektir" diye konuştu.

'HALKIN BÜTÇESİ MÜCADELESİNİ MECLİS'TE VE SOKAKTA YÜRÜTÜYORUZ'
Meclisteki bütçe görüşmelerine ve HDP'nin halkın bütçesini oluşturmak için yürüttüğü çalışmalara da değinen Çepni, halkın taleplerini Meclis'e taşıdıklarını söyledi. Sarayın bütçesinin savaş bütçesi olduğunu vurgulayan Çepni, "Savaş baronlarını, sarayın etrafında kümelenmiş yüzde biri besleme bütçesi. İşçinin, emekçinin, köylünün olmadığı bir bütçe. Bu bütçe halkın cebinde ne kadar kalmışsa onu da bir avuç kan emici sermayeye, şirkete hortumlama bütçesi. O nedenle HDP halkın bütçesi mücadelesini hem Meclis'te yürütüyor, hem de sokaklarda. Halkın bütçesi aynı zamanda HDP'nin iktidar programının da bir tercümesidir" dedi.