4 Ekim 2024 Cuma

Çepni: Faşiste faşist demek suç değildir, Berfin Polat'ı serbest bırakın

LÖB'lü Berfin Polat'ın tutuklanmasına ilişkin Meclis Genel Kurul'da konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni, "Faşiste faşist demek suç değildir. Berfin Polat'ı serbest bırakın" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, siyasal iktidarla ilgili faşizm tanımı yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) paylaşımını retweet ettiği gerekçesiyle tutuklanan Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi Berfin Polat'a ilişkin Meclis Genel Kurul'da konuştu.

Çepni konuşmasında "Savcıların ne ile meşgul olduğu bulundu. Uyuşturucu baronlarını, hırsızları, yolsuzlukları, katilleri neden görmezden geldikleri anlaşıldı. Çünkü onlar lise öğrencisi sosyalist genç Berfin Polat ile meşgullerdi. Yapılan çok titiz, kapsamlı incelemeler sonucunda Berfin'in sosyal medyada iktidara faşist dediği anlaşılmış ve açığa çıkartılan bu ulusal tehdit tutuklama ile bertaraf edilmiştir. Evet, korku ve çaresizliğiniz sonunuz olacaktır. Faşiste faşist demek suç değildir. Berfin Polat'ı serbest bırakın. Özgür gençlik üzerindeki baskılara son verin" dedi.