21 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni: Çağrı merkezi çalışanları derhal ücretli izne çıkarılmalı

Yaklaşık bin kişilik ortamlarda çalışmak zorunda kalan çağrı merkezi emekçilerinin durumuna dikkat çeken HDP İzmir Milletvekili Çepni, tüm işçi ve emekçilerin derhal ücretli izne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Halkların Demokatik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, koronavirüs salgınına karşı "evde kal" çağrılarına karşı, çağrı merkezlerinde çalışanların durumunu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Çağrı merkezinde yüzbine yakın insanın çalıştığını ve bu kişilerin iktidarın "evde kal Türkiye" çağrılarına dahil olamayan emekçiler olduğunu kaydeden Çepni, "Kronik hastalıkları dahil olmak üzere tüm çağrı emekçileri, aynı kalabalık çalışma koşullarında ve bu ortamlar ortalama bin kişilik. Ferhat Ceylan, Vodafone müşteri temsilcisi. Riskli çalışma koşullarını paylaşınca işinden atıldı. Fakat şirket taşeron aracılığıyla çalıştırdığı için olayı kabul etmedi" dedi.

İktidarın milyonlarca işçi ve emekçiyi ölüme terk ettiğinin altını çizen Çepni, derhal tüm çalışanların ücretli izne ayrılmasını istedi.