21 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni, Adem Çelik işçilerinin direnişini Meclis'e taşıdı

Hukuksuzca işten çıkarılan İnşaat-İş üyesi işçilerin Adem Çelik'in önündeki direnişi sürüyor. HDP İzmir Milletvekili Çepni, direnişi Meclis gündemine taşıdı. 
 

Adem Çelik Şirketler Grubu'na ait Beykent Üniversitesi Avalon Şantiyesinde hakları verilmeden işten çıkarılan İnşaat- İş üyesi işçilerin direnişi sürüyor. Direnişteki altı işçi, işkenceyle gözaltına alındı. 

Patron Adem Çelik'in arabasının direnişteki işçilerin üzerin sürmesi ile gündeme gelen direnişte, işçilere çevik kuvvet polisleri saldırmış ve aralarında İnşaat-İş Sendikası Temsilcisi Anıl Deniz Gider'in de olduğu 6 işçi işkenceyle gözaltına alınmıştı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, direnişi Meclis gündemine taşıdı. Çepni, dün toplanan Meclis Kurulu'nda İnşaat-İş Sendikası'nın basın metnini okudu.

Çepni'nin okuduğu metinde şu ifadeler yer aldı:

"Üyelerimizi haklarını ödemeden işten atan, haklarını isteyenlerin de çıkışını veren Adem Çelik Şirketler Grubu önündeki direnişimizden 6 üyemiz ve Sendika Temsilcimiz Anıl Deniz Gider işkence yapılarak gözaltına alındı. Geriye dönük fazla mesai, tatil günlerinde, resmî ve dinî bayramlarda çalıştırma, yol paraları gibi haklarımızın ödenmesi talebiyle başlayan direnişimizde patronun kibirli ve saldırgan tutumu devam ediyor. İşçi sınıfı bunu unutmayacaktır. Devlet, hakkını isteyeni duymuyor, dahası işkenceyle gözaltına alıyor. Tüm işçi ve emekçileri, duyarlı toplumsal kesimleri direnişimizi desteklemeye, dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz."

Çepni'nin basın metnini okumasının ardından kurulda alkışlar yükseldi.