21 Eylül 2024 Cumartesi

Cenin'e İsrail baskını: 5 Filistinli katledildi

İsrail ordusu işgal altındaki Cenin mülteci kampına baskın düzenledi, 5 Filistinli katledildi. İşgalci İsrail askerleri ile Filistinliler arasında saatler süren çatışmalar yaşandı, en az 91 Filistinli ise yaralandı.

Siyonist İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin mülteci kampına bir kez daha baskın düzenledi. Pazartesi sabahı başlayan baskında çok sayıda İsrail askeri kampta yaşayan Filistinlilere ateşli silah ve gaz bombalarıyla saldırdı, Filistinlilerin de kendini savunmaya çalışmasıyla saatler süren çatışmalar yaşandı. İsrail ordusunun baskın sırasında helikopterle kampa roket attığı da görüldü. Yerel kaynaklar, yapılanın son yılların en büyük baskını olduğunu belirtti.

İsrail askerleri, baskında biri 15 yaşında olmak üzere 5 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerin isimleri şu şekilde: Ahmed Saqr (15), Khaled Darwish (21), Qassam Sariya (19), Qassam Faisal Abu Sirriya (29) ve Ahmed Daraghmeh.

Çatışmalarda en az 91 Filistinli ise yaralandı. Yaralananlardan 22 Filistinlinin durumunun kritik olduğu belirlendi. Baskınlarda bazı Filistinli gazetecilerin de vurulduğu ve yaralanarak hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. Yaralılara yardım etmek için gelen 4 ambulans da İsrail güçleri tarafından ateşli silahlarla hedef alınarak tarandı. 

Gazze'de onlarca Filistinli bir araya gelerek İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. İsrail'in bütün Filistin bölgelerinde her gün suç işlediğini belirten Filistinliler, dayanışma ve birleşik mücadele çağrısı yaptı. Uluslararası kamuoyuna da seslenen Filistinliler, İsrail'in Filistin halkına dönük suçlarının durdurulması talebinde bulundu.

2023'ün başından bu yana İsrail askerleri 26'sı çocuk olmak üzere en az 160 Filistinliyi katletti.