21 Eylül 2024 Cumartesi

Cenevre Seçim Koordinasyonu kuruldu

14 Mayıs seçimlerine ilişkin Cenevre Seçim Koordinasyonu kuruldu.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Yeşil Sol Parti için seçim koordinasyonu kuruldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimler için, Cenevre yerelinde çalışma yürüten demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesiyle Cenevre Seçim Koordinasyonu kuruldu.

Dört aşamalı planı devreye koyan koordinasyon şu açıklamayı yaptı: "Çalışmalarına hızla başlayan Cenevre Seçim Koordinasyonu, çalışmalarını dört aşamalı planlamıştır. Öncelikle Cenevre'de yaşayan ancak seçmen kütüklerini Cenevre'ye aldırmayan yurttaşların kayıt olması için çalışma yürütmüştür. Koordinasyon bu kapsamda 18 yaşını doldurmuş, ilk kez oy kullanacak gençlerin seçmen kayıtlarının yapılması, Cenevre'de oy kullanacak seçmenlerin adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi için gerekli bilgilendirme ve başvuru takibi yapılmıştır.

İkinci aşama olarak kitle ziyaretleri gerçekleştirecek olan koordinasyon, seçmenlerin sandığa gitmeleri ve milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti'ye oy kullanmaları için propaganda çalışması yürüterek Cenevre'de yaşayan en geniş kitleye ulaşmayı önüne hedef olarak koymuştur. Bu çalışma kapsamında halk toplantıları organize etmeyi de planlayan koordinasyon, önem arz eden seçimler hakkında fikir alışverişinde bulunmayı hedeflemektedir.

Üçüncü aşama olarak, sandıklara sahip çıkmanın gerekliliği bilinciyle, oy kullanma süreci için müşahitler belirlemek ve organize ederek sandık güvenliğini sağlamayı hedeflemek olacaktır.

Dördüncü aşama, oyların güvenli bir şekilde ülkeye götürülmesi yönünde gerekli takip ve işlemleri yapmak olacaktır. Koordinasyon olarak çağrımız, oy kullanma hakkı olan Türkiyeli ve Kürdistanlı seçmenlerin sandığa giderek Yeşil Sol Partiye oy kullanmaya davet ediyoruz. Bu seçimin tarihi öneminin yanı sıra, ‘tek adam diktatörlüğü' rejiminin yenilgiye uğratılması için Yeşil Sol Parti'nin en az 100 milletvekili hedefi için üzerimize düşen sorumluluğu hep birlikte yerine getirmek olmalıdır."

Cenevre seçim koordinasyonu içerisinde bulunan kurumlar: İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), Cenevre Kürt Toplum Merkezi, İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF), Albatros Kültür ve Dayanışma Derneği.