20 Eylül 2024 Cuma

'Cemaat ve tarikatlardaki tecavüze karşı mücadele etmeliyiz'

Genel-İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonu, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki çocuğunu yıllarca tecavüz saldırısında bulunulmasına neden olmasına tepki gösterdi, "AKP elini çocuklardan çek" diye haykırdı.

Genel-İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. "Bu ülkede dokunulmazlık milletvekillerin değil çocukların hakkı olmalı" pankartının açıldığı açıklamada, sık sık, "İstismar suçtur aklanamaz", "AKP elini çocuklardan çek" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Mali Sekreteri Serap Yılmaz, "Vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirdiği'ne ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından, ülkenin gerçeği yüzümüze bir tokat gibi yeniden çarptı" dedi. Benzer tecavüz saldırılarının cezasızlık politikası nedeniyle devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Ensar Vakfı'nda 45 çocuğa tecavüz edenlerin, 6 yaşında çocuğun evlilik kisvesi altında istismarına göz yumanların, Meclis araştırma önergelerini reddedenlerin gerici ve karanlık zihniyetine karşı bugün sesimizi daha da yükseltmek, bu karanlıkla mücadele etmek zorundayız" diye konuştu.

Tecavüzün devlet eliyle örtbas edildiğini vurgulayan Yılmaz, "Hukukun nasıl işlevsizleştirildiği, devlet eliyle nasıl karanlık zihinlerin eğitim adı altında zorla yerleştirildiğini bir kez daha gözümüze sokuyor. Bu zihniyete karşı yas tutmayacak, isyanda olacağız! Ne istismara ne tecavüze ne tacize sessiz kalmayacağız" dedi.