23 Eylül 2024 Pazartesi

'Çavuş' tarafından darp edilen tarım işçisi görme yetisini kaybetti: Adalet istiyorum

Antalya'da tarım işçisi Altın Erdoğan, 15 kişilik servise 30 tarım işçisinin maskesiz olarak bindirilmesine karşı çıktığı için patrona aracılık yapan "çavuş" S.A. ile eşi H.A.'nın saldırısına uğradı. Bir gözü görmeyen 60 yaşındaki kadının, diğer gözü de artık görmüyor. Şikayetçi olan Erdoğan, "adalet istiyorum" dedi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde oturan ve nar bahçesinde tarım işçisi olarak çalışan 60 yaşındaki Altın Erdoğan, yanında çalıştığı "çavuş" S.A ve eşi H.A'nın tarafındarp edildi. Bir gözü görmeyen Altın, darp nedeniyle diğer gözünü de kaybetti. Altın, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

ÖNCE SERVİSTE SONRA DA EVİNE GİDERKEN DARP ETTİLER
ETHA'ya konuşan Altın Erdoğan, 28 Ekim'de yaşadıklarına ilişkin şunları söyledi: "Bir kaç günlüğüne çalışmaya gidiyordum, o gün de son günümdü. Sabah, çavuş S.A. tarafından işçi servisine alındım. Servisin için doluydu, yer olmadığı için ayakta kaldı. Normalde 15 kişinin olması gereken servise 30 kişi bindirilmişti. Herkes de maskesizdi. Sosyal mesafe olması gerektiğini ve maskelerin takılması gerektiğini hatırlattı. Dinlemediler. Ben de bu durumu cep telefonu ile kameraya aldım. O sırada patrona aracılık yapan 'çavuş' denilen S.A. ile eşi H.A. geldi bana vurmaya başladılar. Bir süre kargaşa sürdü, bir yerde indim evimin yoluna doğru yürüdüm."

Biraz ilerledikten sonra S.A. ve eşi H.A.'nın arkasından gelerek sokak ortasında yine kendisini darp ettiklerini aktaran Altın Erdoğan, "Beni burada da dövüp öylece bıraktılar. Onlar gittikten sonra, onlardan önce bahçeye beni götüren çavuş geldi. Beni alıp hastaneye götürdü, kapıda bırakıp kaçtı" dedi. 

TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN 'GÖZÜME NAR DÜŞTÜ' DEDİ
Tehdit edildiği için hastanede "gözüme nar düştü" değini aktaran Altın Erdoğan, 29 Ekim'de gözünden ilk ameliyatını olduğunu söyledi. Altın, "Sol gözümde yüzde 97 görme kaybı oluştu, artık görmüyor. 3 Aralık'ta ikinci kez ameliyat oldum. Ama doktorlar artık gözümün tamamen görmeyeceğini, bir şey yapamayacaklarını söylediler" diye kaydetti. 

Bir süre sonra olayı kardeşine anlattığını ve kendisini şikayetçi olması için ikna etmesi üzerine Kepez Polis Karakolu'na giderek, çavuş S.A. ve eşi H.A.'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

'ADALET İSTİYORUM'
"Gözümün biri zaten önceden görmüyordu, diğerini de kör ettiler. Artık yapacak bir şey yok. Gözüm geri gelmeyecek, hayatım karardı ama ben adalet istiyorum. Ses çıkaran, haklı insanlar bu ülkede haksız duruma düşüyor, haksız olan insanlar da ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Artık bu değişsin" diye konuştu.